- Annons -

Daniel Davidsson: ”En ny situation”

Piraternas lagledare Daniel Davidsson ger oss sin syn på den kommande säsongen i Bauhausligan.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Piraterna slutade den gångna säsongen på en sistaplats i ligan. Laget stod dock för några fina insatser, framförallt på hemmaplan. Daniel Davidsson berättar hur han upplevde säsongen.

– Jag tycker att vi förtjänade mer än vad vi fick, framförallt hemma. Det var väl mot “Piggarna” hemma som vi fick stryk med 10-12 poäng. Annars var vi nära hela tiden på hemmabanan. Vi orkade inte riktigt hela vägen, i heat 13,14 och 15 fick vi mycket stryk. Vi fick ut mycket av de killarna som åkte men ändå räckte vi inte riktigt till.

Hur har du resonerat när du byggt laget inför årets säsong?

- Annons -

– Vi ville åtminstone tighta till avståndet uppåt i tabellen. Vi har fokuserat mer på det sportsliga till den här säsongen, det är den stora skillnaden. Vi var ganska nöjda med det vi hade på deadlineday, det var ett skapligt lag. När det blev som det blev med Vetlanda så hörde Piotr Pawlicki av sig. Vi var väldigt nära att komma överens redan innan han gick till Vetlanda men av olika anledningar blev det inte så då.

Daniel berättar om vad han tror att Piotr kommer betyda för laget.

– Det är en värvning som har varit väldigt uppskattad bland supportar, samarbetspartners och i media. Sportsligt så är det en kille som alltid har en chans att vinna heat 15. Det spelar ingen roll vad de andra skickar ut. Han ska bli ryggraden och lasta av Fajfer och de andra som dragit ett väldigt tungt lass. Han har även en stark Motalaanknytning, han körde ju här 2011-2016, vann två guld och var i två finaler. Vi märkte tydligt att vår publik har suktat efter hans återkomst, det har varit väldigt positiva kommentarer.

Då blir man naturligtvis nyfiken på vad laget har för målsättning med den kommande säsongen.

- Annons -

– Målsättningen på deadlineday var ju som sagt att krympa avståndet uppåt och vinna några av de här tighta hemmamatcherna. Med Pawlicki i laget ska målsättningen absolut vara att ta sig till slutspel. Med den uppställning vi har nu så är det en rimlig målsättningen.

Lagets förare presterar just nu på en bra nivå i de ligorna som har hunnit dra igång. Det leder till ett problem Daniel inte varit med om tidigare.

– Formen på killarna är oförskämt bra, nästan rakt över. Jag har inte riktigt haft bekymmer med att ta ut ett lag tidigare under mina två år som lagledare. 2020 åkte de som var tillgängliga, resten var skadade. 2021 blev det snabbt ganska tydligt vilka som skulle åka. Det blev ett ganska stort glapp. Nu är det svårare, det är ingen som haft det tungt i Polen. Det blir en utmaning, det är skönt att killarna är i form men det blir en ny situation.

Daniel Davidsson har bra fart på sina killar i Polen.

Publikfrågan är en intressant fråga som kanske är mer aktuell än någonsin idag, i och med att restriktionerna är borta. Daniel berättar hur Piraterna ser på det.

– Jag tror inte att vi sitter på något självspelande piano, jag tror att det för vår del handlar om att vi måste börja vinna lite mer. Jag tror även att speedwaysporten överlag har en äldre publik som vill sitta på sin brassestol med sin fikakorg, får jag inte göra det så kommer jag inte. Lite så tror jag att det är. Då är det klart att när det varit som det varit med restriktioner om vart man får sitta med numrerade sittplatser och förköpsbiljetter så tappar vi publik. Jag vet inte om vi är mogna för att ha det så än. Förhoppningsvis så får vi tillbaka publiken och kan bjuda dem på bra underhållning. Det är ett jättejobb och det är jag lite orolig för när det gäller sporten totalt.

Vilka förare tycker du att man ska hålla ett extra öga på i ditt lag?

– Det känns som att Vaclav Milik är på väg tillbaka till det han var 2017-2018. Han har jättemycket grejer och har satsat hårt. Jag hoppas att många förare kan ta ett till kliv. Jag tycker att många i vårt lag har stor potential, vi har ett spännande lag. Alla våra förare vill verkligen vara här.

Den alltid så intressanta frågan, vem vinner SM–guld om du inte får säga ditt eget lag? Där behöver inte Daniel fundera särskilt länge.

– Lejonen, det är oftast ganska svårt men i år är det enkelt. De är hästlängder förre alla andra tycker jag. Bredden på truppen och kvalitén sticker ut, avslutar Daniel Davidsson.

På tisdag inleder Piraterna säsongen då Dackarna kommer på besök till Motala.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna