- Annons -

Reflektioner efter första GP–tävlingen

Så var det äntligen dags att starta årets GP–säsong, det blev en underhållande tävling där jag tycker att det finns flera positiva saker att ta med sig.

- Annons -

Vi börjar med det ofrånkomliga, att speedwayen har flyttat till Discovery+ och därmed inte sänds i linjär TV. Ja vad ska man säga, det är klart att det bästa hade varit om det fortsatte sändas i linjär TV. Helst någon kanal som inte kostar något extra, för vem vill inte ha allting gratis? Det vore ju trevligt om allt var gratis hela tiden men det är en befängd tanke att man aldrig skulle behöva betala för något. Vem skulle vilja lyfta ett finger om man inte fick något för det?

Allting kostar och den bittra sanningen för speedwaysupportrarna är nog bara att inse det. Jag har stor respekt för att människor tycker olika och så måste det få vara. Men på ett personligt plan kan jag tycka att 179kr i månaden för en sportkanal inte är något överpris. I sammanhanget är det till och med ett ganska bra pris. Dessutom var gårdagens sändning enligt mig mycket bra.

Sedan håller jag givetvis med om att det hade breddat intresset om det gick i öppna kanaler som alla hade, men vi är inte där. Tyvärr, speedwayen är inte stor nog för att göra det just nu. Vi får helt enkelt betala 179kr i månaden och vara nöjda.

Det krävs två abonnemang för att se Bauhausligan och GP–serien i år. Är det hela världen? I många andra sporter är fallet likadant, du har sällan alla intressanta ligor under samma tak.

- Annons -

Nog sagt om det, vi tycker olika det är helt okej. Om vi lägger fokus på tävlingen så tycker jag att den var underhållande. Gorican var en bättre speedwaybana än vad jag mindes den som. Det bjöds på några riktigt underhållande heat och det kändes skönt att återigen få se världens bästa förare göra upp. Tyvärr för svensk. del blev Lindgrens kväll inte riktigt som han själv eller de svenska supportarna hoppats på. Zmarzlik var stabil som vanligt och hittade ett sätt att vinna tävlingen.

Några som verkligen imponerade på mig var de danska förarna. Alla tre såg riktigt bra ut och fortsätter de så här så blir det en rolig säsong för dem.

Tai Woffinden kändes ovanligt blek, det såg ut som att han inte var riktigt påkopplad redan på träningen. Det förvånade mig en aning, jag hade höga förväntningar på britten. Säsongen är givetvis lång och det finns fortfarande stora möjligheter till bra resultat. Men jag hade nog förväntat mig en aningen bättre start.

Avslutningsvis vill jag säga att jag gillade att tidskvalet sändes i TV. Det kanske inte är superintressant men det skapade en härlig uppladdning. På tal om uppladdning så gillade jag även att man fick en halvtimmes uppsnack från den internationella sändningen. Jag gillade även Johannes Wahlberg och Kim Nilsson jobb som kommentatorer. Jag tror att detta kan bli bra, riktigt bra.

Resultat Gorican
1. Bartosz Zmarzlik – 12+3+3 (3,1,2,3,3) (Polen) – 20p
2. Maciej Janowski – 13+2+2 (3,3,3,2,2) (Polen) – 18p
3. Mikkel Michelsen – 11+2+1 (3,0,3,2,3) (Danmark) – 16p
4. Anders Thomsen – 8+3+0 (TT,1,2,3,2) (Danmark) – 14p
——
5. Leon Madsen – 11+1 (2,2,3,1,3) (Danmark) – 12p
6. Matej Zagar – 9+1 (1,2,2,3,1) (Slovenien) – 11p
7. Robert Lambert – 7+0 (3,3,1,0,0) (Storbritannien) – 10p
8. Jason Doyle – 7+0 (2,3,TT,0,2) (Australien) – 9p
——
9. Fredrik Lindgren – 6 (1,2,3,0,0) (Sverige) – 8p
10. Martin Vaculik – 6 (0,1,1,1,3) (Slovakien) – 7p
11. Daniel Bewley – 6 (1,2,0,2,1) (Storbritannien) – 6p
12. Patryk Dudek – 5 (1,0,1,3,0) (Polen) – 5p
13. Tai Woffinden – 5 (0,3,0,1,1) (Storbritannien) – 4p
14. Jack Holder – 5 (0,0,2,1,2) (Australien) – 3p
15. Max Fricke – 5 (2,0,0,2,1) (Australien) – 2p
16. Pawel Przedpelski – 3 (2,1,M,0,F) (Polen) – 1p
R1. Nick Skorja – 1 (0,1) (Slovenien) – 0p
R2. Dennis Fazekas – 0 (0) (Ungern) – 0p

Resultat hämtat från Speedway det är grejer det
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

 1. helt underbara matcher igår
  men jag har en fråga?

  Heey var hittar jag johannes och kim ?
  har själv iptv så jag var tvungen att se matchen via Eurosport2 från england inte
  samma klipp som de svenska grabbarna….så snälla hjälp mig
  har försökt att hitta discovery + men de e ju 200 kanaler under detta paraply
  tommy p norra sverige

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna