- Annons -

Dags för Smålandsderby och semifinal: ”Möter den stora guldfavoriten”

Under onsdagskvällen väntar den första semifinalen av två mellan Lejonen och Dackarna. Den första matchen körs i Gislaved.

- Annons -

Dackarna hade länge en jobbig grundserie, det såg ut som att de regerande mästarna skulle missa slutspelet. Efter att ha klarat slutspelsplatsen i den sista omgången gjorde man två bra matcher mot Indianerna. Nu är man framme i semifinal.

– Det har ordnat upp sig ganska bra på sistone. Vi var bättre än poängen visade i våras också, men hade mycket stolpe ut. Nu har vi hittat en formation som funkar på banan och det har satt sig väldigt bra. I den form vi visade mot Indianerna går ingen säker, säger Mikael Teurnberg till Vimmerby Tidning.

Mikael Teurnberg är nöjd med lagets insatser den senaste tiden

–  De var guldfavoriter på förhand och har ett lag med många toppar som de kan formera på olika vis. Vi slår ur rejält underläge. Senast i Gislaved körde vi utan Janowski och Jakobsen så det blir en helt annan match nu. Det gäller att få till ett gångbart resultat så att vi kan avgöra på hemmaplan, avslutar Teurnberg.

Lejonens Oliver Berntzon ser fram emot semin även om han inte vill fokusera för mycket på att det är just semifinal.

- Annons -

– Det är semifinal och det är roligt. Men vi fäster inte så stor vikt vid det utan försöker att se det som en vanlig match. Dackarna är på uppgång och har en bra trend. Deras form är bra och det är viktigt att vi sätter ner foten direkt i den första matchen, säger Oliver Berntzon till Värnamo Nyheter.

Laguppställningar

Lejonen
1. Dominik Kubera
2. Jarek Hampel
3. Bartosz Zmarzlik
4. Jakub Miskowiak
5. Oliver Berntzon
6. Mathias Thörnblom
7. Casper Henriksson

Dackarna
1. Maciej Janowski
2. Frederik Jakobsen
3. Rasmus Jensen
4. Nicolai Klindt
5. Brady Kurtz
6. Ludvig Lindren
7. Jacob Thorssell

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna