- Annons -

Dags för premiär i Hallstavik: ”Kommer bli väldigt spännande arrangemang”

Under tisdagen är det dags för premiär i årets upplaga av Bauhausligan. Rospiggarna tar emot Lejonen på hemmabanan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna slutade på en fjärdeplats i Bauhausligan 2023, 2024 inleder man säsongen med att ta sig an Lejonen på hemmaplan i Hallstavik.

– Det kommer bli en tuff match mot Lejonen, det är kul att världens bästa speedwayförare kommer på besök. De har några killar som åker väldigt bra i Hallstavik, det blir en tuff uppgift för oss. Men vi ska försöka knäcka den nöten, säger Rospiggarnas lagledare Peter Jansson.

Vad blir viktigt för att ni ska kunna få med er ett bra resultat i premiären?

- Annons -

– Det gäller att alla mina sju förare tar poäng och bidrar, tar alla sju poäng, vilket alla har kapacitet att göra så vinner vi. Det gäller att få igång hela laget från heat 1 och framåt. Det är kul att möta ett av seriens bästa lag redan i första matchen.

Foto: Erik Kruse

Hur ser du på formen på dina förare?

– Jag tycker att de flesta har åkt bra, Huckenbeck gjorde ett bra GP och har åkt bra i serien, jag vet hur bra Przyjesmki är i Hallstavik och han har även gjort det bra i Ekstraliga. Bergé åker bra, det är ingen som dippar. Alla känns formstarka.

Har ni jobbat på något speciellt sätt med banan inför säsongen?

- Annons -

– Det är ett ständigt pågående projekt, det kommer bli riktigt bra speedway i Hallstavik under året.

Rospiggarnas ekonomi har varit ett hett ämne de senaste säsongerna. Nu verkar det enligt uppgifter från Hallstavik som att de ska vara på rätt väg.

– Det känns som att den nya styrelsen har gjort ett fantastiskt arbete tillsammans med den arbetsgrupp och de funtkionärer som är i klubben. Jag ser ljust på Rospiggarnas framtid, de har gjort ett fantastiskt jobb.

Det finns några saker som man kan förvänta sig av Rospiggarna den kommande säsongen.

– Ett lag som aldrig kommer att vika ner sig och som ska bjuda på bra- och publikfriande speedway. Det kommer bli väldigt spännande arrangemang i Hallstavik där vi inte bara kommer bjuda på speedway. Den nya styrelsen jobbar på ett helt nytt sätt. Det kommer bli spännande att besöka arenan i Hallstavik, det är riktigt kul, avslutar Peter Jansson.

Laguppställningar
Rospiggarna
1. Dimitri Bergé
2. Wiktor Przyjemski
3. Kai Huckenbeck
4. Jakub Jamrog
5. Antonio Lindbäck
6. Victor Palovaara
7. Oskar Polis

Lejonen
1. Dominik Kubera
2. Mateusz Cierniak
3. Oliver Berntzon
4. Bartosz Zmarzlik
5. Kacper Woryna
6. Sammy Van Dyck
7. Casper Henriksson

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna