- Annons -

Dackarna tar sig an Piraterna – Janowski tillbaka som motståndare: ”Mycket tankar”

Dackarna inleder sin säsong i Bauhausligan med att ta sig an Piraterna på hemmabanan i Målilla. Då kommer Maciej Janowski tillbaka som bortaförare.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dackarna är regerande svenska mästare, under tisdagen inleds jakten på ett SM-guld. Det är en förväntansfull lagledare i Mikael Teurnberg.

– Jag har faktiskt haft lite svårt med sömnen de senaste dagarna. Det är mycket tankar inför första matchen. Och på något sätt får jag se det som ett bra tecken och visar att man är sugen och hungrig inför seriestarten, säger Mikael Teurnberg till Vimmerby Tidning

Med i motståndarlaget är Maciej Janowski, en förare som kört många säsonger i Dackarna.

- Annons -

– Det är klart att det kan vara lite speciellt för vissa då han har varit en trotjänare i Dackarna. För mig är det däremot inte så. Jag ser det professionellt och det är så det är i den här sporten. Man är ganska hårdhudad när det kommer till känslor på så sätt. Enda gången det har känts lite extra var när Andreas Jonsson körde för Dackarna och jag var lagledare i Rospiggarna. Vi är så nära varandra.

Om motståndarlaget Piraterna säger han följande.

– Ett bra lag och en tuff motståndare. De har flera vassa polacker och även en tjeck som är duktig (Vaclac Milik). 

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna