- Annons -

Bra go i laget när Västervik vann – fortsatt frågetecken kring Woffinden: ”Får han själv gå ut med”

Västervik besegrade Rospiggarna med 53–37 i det första semifinalmötet. Det var starkt av Västervik med tanke på att man saknar Tai Woffinden.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fram till den långa pausen efter heat tio var det en jämn tillställning mellan Västervik och Rospiggarna. Då ryckte hemmalaget, till slut skrevs siffrorna till 53–37. Ett resultat som Morgan Andersson är nöjd med.

– Jag tycker att vi gör en riktigt bra insats, att få med sig 16 pinnar plus hade jag nog köpt sju dagar i veckan. Vi avslutar riktigt bra och får med oss bra med poäng, säger Morgan Andersson.

Västerviks publiken fick jubla. Foto: Erik Kruse

Bartosz Smektala klev fram och stod för en imponerande insats. På sex heat tappade han inte en enda poäng.

- Annons -

– Det är årets bästa prestation för honom, han var grym. Det var det flera som var, men givetvis så är 17+1 bra, det är ju max.

Publiksiffran i Västervik skrevs till 3773, en klart godkänd siffra.

– Vi har ett jättebra publikstöd, men vi sliter som hästar med marknadsföringen också. Vi hade väl räknat med 3500-4000, det blev där emellan så det var roligt.

Tai Woffinden råkade ut för en skada i samband med Cardiffs Grand Prix, speedwayförare brukar nästan alltid vara tillbaka på cykeln långt tidigare än vad som kan anses rimligt. När Woffinden kan vara tillgänglig igen vill inte Västerviksledaren svara på.

- Annons -

– Det väljer jag att inte kommentera, det får han själv gå ut med i sina sociala kanaler.

Tai Woffinden har en bruten handled Foto: Erik Kruse

Vad blir viktigt för att ni ska hålla det här och gå vidare?

– Det gäller att vi håller ihop det så det inte rasar från början. Jag har inte hunnit tänka så mycket på det än, vi ska se vilket lag vi har och hur vi ska formera det. Jag ska ringa Woffinden efter att jag pratat med dig, sen har jag några samtal till att göra. Vi får se om vi gör någon förändring eller om vi sitter still.

Med tanke på att Woffinden är skadad och att Rospiggarna har visat bra klass på slutet så är Västervik nöjda med att åka till Hallstavik med 16-poängs försprång.

– Det måste vi vara, vi var ju ganska så drabbade av skadan på vår lagkapten. Alla våra förare har bra inställning, alla försöker så bra de kan. Jag är riktigt nöjd med inställningen även om vissa inte får med sig poängen. Vi vill inte att säsongen ska vara slut nu.

Var det andra förare som tog Tai Woffindens ledarroll nu när han inte var här?

– Det vill jag nog säga, Fredrik var på rejält och snackade bra i pausen. Bartosz likaså, vi har bra go i laget. Det kändes som att flera av våra förare tog ett extra stort ansvar, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna