- Annons -

Rospiggarnas svar om Laguta: ”Vill inte kalla honom för en rysk förare”

Under tisdagskvällen debuterar Artem Laguta för Rospiggarna. En värvning som fått stor uppmärksamhet. Den har även kritiserats och ifrågasatts av vissa.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Artem Laguta är tillbaka i den svenska speedwayen. Någonting som uppskattas av många. Men det finns även ett gäng som är skeptiska till att en ryss ska representera klubben

– Vi har diskuterat saken och följt regelverket kring ryska förare. Han bor i Polen, kör på polsk licens och är tillåten att köra i flera andra länder, säger Rospiggarnas ordförande Jonas Andersson till Norrtelje Tidning.

– Sveriges sanktioner mot Ryssland är politik och det sysslar inte vi med. Vi är en idrottsförening och följer de regler vi har att förhålla oss till, fortsätter han.

- Annons -

Även om han är född och uppvuxen i Ryssland så representerar han inte landet i speedwaysammanhang.

– Jag vill inte kalla honom för en rysk förare. Han kör på polsk licens, avslutar Jonas Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna