- Annons -

Australien segrade i Daugavpils

Australien inledde tävlingen på ett aningen trevande vis. I första heatet såg de länge ut att få stryk av Italien. Man vände och vann det heatet och man vann så småningom även hela tävlingen. Det gjorde att man gick vidare till finalen i Manchester.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blev en jämn tävling med en spännande avslutning. Inför den sista omgången var det öppet vilka tre lag som skulle ta sig vidare till finalen i Manchester. Australien säkrade segern i tävlingen när de i deras sista heat tog en 7-2:a mot Frankrike.

Hemmalaget Lettland slutade på en andraplats vilket gjorde att även de var klara för final. Lettland kvalificerade sig för sin första Speedway Of Nations final någonsin.

I heatet om den sista finalplatsen mellan lag tre och fyra möttes Frankrike och Tyskland. Väl där var det Frankrike som drog det längsta strået och tog sig vidare till Manchester.

- Annons -

Banan i Lettland bjöd inte på särskilt många omkörningar, igår var banan väldigt spårig. Idag var det inget fäste alls på den. Tävlingens behållning var att det var spännande lagen emellan. Heaten som sådant var inte de bästa vi har sett.

Noterbart är att MFR (Ryssland) saknade sina bästa förare . Detta på grund av att de ligger i konflikt med förbundet. De regerande mästarna gick inte vidare till final.

Det gör att finalerna i Manchester ser ut enlig följande: Sverige, England, Polen, Danmark, Australien, Lettland och Frankrike. Finalerna körs 16-17 oktober.

Resultat
1) Australien: 35 poäng ( Jason Doyle 23+1 poäng, Max Fricke 12+2 poäng, Keynan Rew 0 poäng)
2) Lettland: 34 poäng ( Andzejs Lebedevs 18+1 poäng, Oleg Mihailov 14 poäng, Francis Gusts 2 poäng)
3) Frankrike: 30 poäng ( David Bellego 15 poäng, Dimitri Berge 13+1 poäng, Steven Goret 2 poäng)
4) Tyskland: 27 poäng ( Kai Huckenbeck 22 poäng, Norick Blödorn 5 poäng, Valentin Grobauer 0 poäng)
5) MFR: 25 poäng ( Vladimir Borodulin 13 poäng ,Sergey Logachev 10 poäng, Mark Karion 2 poäng)
6) Italien: 19 poäng ( Nicolas Covatti 7 poäng, Paco Castagna 12 poäng)
7) Ukraina: 19 poäng ( Aleksandr Loktaev 15 poäng, Marko Lewiszyn 4 poäng, Witalij Lysak 0 poäng)

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna