- Annons -

Anton Jansson: Fjärde generationen Jansson redo att blomstra

Säsongen i Sverige närmar sig med stormsteg och är nu mindre än en månad bort med Lagcupen i Vetlanda. Vi har tagit en pratstund med en av landets talanger, Anton Jansson.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

16-årige Anton Jansson gör till kommande säsong sin första på 500cc och att speedway finns i blodet är det inte mycket att diskutera om. Hans gammelfarfar Joel, farfar Bosse och far Jimmy har alla tre varit aktiva som förare tidigare och nu är den fjärde generationen Jansson redo att blomstra.

Hur var din säsong 2022?

– Jag skulle säga att min säsong 2022 var bra men det kunde gått lite bättre. Det var många roliga tävlingar.

- Annons -

Att få göra en säsong på 250cc ser Anton som en bra förberedelse inför den kommande säsongen med 500cc.

– Ja, det var en väldigt bra förberedelse med 250cc för att då har jag fått känslan av att köra stor hoj och på stora banor.

Hur har du förberett dig under vintersäsongen och har du kommit igång än med träningar och matcher?

– Under vintern har jag haft en personlig tränare som har gett mig olika träningsscheman för att vara så bra förberedd som möjligt.

- Annons -

– Årets säsong har jag just kommit igång med, har varit i polska Zielona Gora och Leszno i fyra dagar för att träna och jag har fler träningar och matcher inplanerade framöver innan säsongen drar igång på allvar.

2023 års säsong blir Anton Janssons första på 500cc.

Kommande säsongen kommer Anton att representera moderklubben Smederna i Division 1 och Örnarna från Mariestad i Allsvenskan. Målsättningen med säsongen är glasklar från hans sida.

– Min målsättning är att ta en plats i Allsvenskan med Örnarna.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna