- Annons -

Anton Jansson efter segern: ”Tar en dag i taget”

Under söndagen kördes de första tävlingarna i den nya serien SSA-series. Anton Jansson kammade hem 500-klassen i Gislaved.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Helgen bjöd på både träning och tävling, under lördagen var det träning på banan och under söndagen kördes det tävling. På plats för att coacha 500cc-förarna var Linus Sundström, Ricky Kling och David Ruud.

Anton Jansson lyckades vinna tävlingen, han säger så här om helgen:

– Jag tycker att det har gått hyfsat bra för mig under helgen. Det är bra att man både får träna och tävla under helgen, de som inte riktigt har kommit igång under säsongen får komma igång på hojen och bli lite mer bekväma. Man fick även känna lite på banan innan tävlingen, det var skönt, säger Anton Jansson.

- Annons -

Hur ser du på banan i Gislaved?

– Jag hade inte varit här innan, det var en riktigt fin bana. Under lördagen var det lite mer att åka i och under söndagen var man tvungen att gå ut mer mot staketet om man skulle få fart.

Även om han vann första tävlingen så vill han inte dra för stora växlar av det.

– Det är jäkligt kul att vinna, men jag tar en dag i taget. Det är bara en pokal.

- Annons -

Vad har du för målsättning med årets säsong?

– Jag ska inte bryta något ben som jag gjorde förra året. Sen så vill jag ta lite mer poäng i Allsvenskan och kanske få köra någon match i Bauhausligan, avslutar Anton Jansson.

Rasmus Karlsson slutade på en andraplats och Theo Bergqvist slutade trea i den första deltävlingen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna