- Annons -

Äntligen är vi igång

Ännu en vecka närmar sig sitt slut och speedwaysäsongen kommer allt närmre. Flera förare är igång och tränar, däribland det danska landslaget. Under kommande vecka kommer även vår svenska GP förare Oliver Berntzon bege sig till Polen för att damma av cyklarna och förbereda sig för en ny säsong. Toruns trupp har under helgen varit i fjällen och åkt skidor. Det är underbart att återigen se förarna tillsammans och att se flödet i sociala medier fyllas med förare som tränar starter och likt ett kosläpp återigen får göra det som de älskar. Om 40 dagar är det dags för den klassiska säsongsstarten i Sverige nämligen Vetlanda lagcup. I Polen blir träningsmatcherna uppskjutna och snacket i Polen har kommit gällande att säsongen där börjar en månad senare än planerat.

- Annons -

I Sverige får vi hoppas att banorna snart öppnar upp så att våra förare kan få träna på hemmaplan. Det är ett fantastiskt vårtecken, när man ser att förarna är igång då vet man att man snart står och fryser igen på en arena i någon svensk liten by. Kommer vi igång fjärde maj? Jag tror det. Det gick uppenbarligen (iallafall vad det verkar) att köra utan publik. Kanske blir det så att vi får inleda utan publik men kanske kan vi välkomna publiken runt mitten på sommaren. 

Vi går mot ljusa tider, nu är det inte långt kvar innan vi får se någon form av speedway igen. Bauhausligan kommer bli grym, jag hoppas ni är lika taggade som jag är.

Foto: Erik Kruse

Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna