- Annons -

Andreas Sundin: Vi ville ha kvar hela laget

Masarna tog 2020 ett något oväntat SM- guld. Det var mycket strul på vägen men när säsongen var slut var det dalalaget som jublade högst. En av Masarnas lagledare Andreas Sundin ger sin syn på guldet och berättar även hur planen för 2021 ser ut.

- Annons -

Säsongen 2020 tog Masarna sitt första SM-guld på 20 år, Andreas Sundin är lagledare i Masarna och han är trots att det blev en kort säsong väldigt nöjd. Men de hade minst sagt problem längs vägen.
– Med facit i hand blev det en väldigt bra säsong för oss. Det började inte spikrakt, vi hade till en början väldiga problem att få ihop lag. Vi hade otur med mycket skador, vi visste inte om Smolinski skulle kunna köra så vi behöll honom i truppen. Sedan blev Bellego skadad och missade nästan hela säsongen. Tarasenko fick inte starttillstånd. Vi plockade in Patrick Hansen, Przemyslaw Pawlicki och tillslut även Nicki Pedersen som ersättare till Smolinski, allt enligt reglerna. Vi valde att göra en förändring när Smolinski bekräftade att han inte kommer tillbaka i år. Det var många och långa timmar för både mig och Stefan men tillslut gick det vägen, säger Andreas Sundin.

Andreas berättar att SM-guldet har gjort att det pratas mera speedway i Avesta just nu .
– Det var många som tyckte det var roligt att vi fick ta ett SM-guld igen efter 20 år. På grund av corona har det inte blivit något ordentligt firande men vi får lösa det framöver. Vi har fått några nya sponsorer tack vare att man sett att vi är en seriös klubb som vill vara med i toppen.

Inför säsongen 2021 hade Masarna gärna haft kvar det lag som de hade 2020, av olika anledningar blev det inte så och man har från lagledarnas sida fått tänka om.
– Vi ville behålla alla men nu gick det inte då Antonio slutar och Kim går tillbaka till Rospiggarna. Vi fick tänka om och valde att skriva kontrakt med båda bröderna Pawlicki. Det känns bra att båda bröderna kör för oss nu. Vi vet vad Bellego kan och vi var egentligen ute efter Marcin Nowak i fjol. Det har varit många tankar och funderingar men tillslut blev det såhär och vi är nöjda med laget.

Tappet av Kim Nilsson och Antonio LIndbäck som lär vara en av de bästa Svenskpar vi haft på länge i Bauhausligan är givetvis tungt för Masarna, Andreas känner dock stort förtroende för de svenskar han nu har i laget.
– Självklart tungt att tappa Antonio och Kim men samtidigt så tror jag mycket på de svenskar vi har i laget.  Vi har Philip Hellström Bängs som vi i Masarna har stort förtroende för. Sedan tar vi hem Emil Millberg som vi tycker inte har fått åka tillräckligt de senaste säsongerna. Man måste få åka för att bli bättre. Vi tar inte honom för att han ska titta på utan han kommer köra för oss. Sedan har vi Alexander Liljekvist och Aleks Lundquist. Många tycker att vi har en svag svensksida men vi ser utvecklingspotential i dem vi har istället.

- Annons -

Ekonomin i klubben är enligt Andreas stabil och man är nöjd med resultatet 2020
– Vi gick plus minus noll 2020, att kunna kombinera det med ett SM-guld är vi riktgit nöjda med. Vi har jobbat hårt för att få ekonomin att gå ihop.

Målet inför 2021 är att gå till slutspel, där allt är möjligt.
– Vi ska börja med att gå till slutspel, där såg vi alla vad som kan hända. Nyckeln till det blir våran bredd, vi kommer behöva att alla levererar och att vi får en bra känsla.

Andreas berättar att Masarna för att öka intresset försöker vara med och visa upp sig så mycket som möjligt. Man jobbar även hårt med prova på, man har köpt in nya cyklar till ungdomarna. Det har även jobbats hårt med banan.
– Vi vill bjuda på bra speedway och det har kanske inte alltid gynnat vårt lag men vi vill underhålla publiken och tror att det är rätt väg att gå. Det är inte så kul med en bana där det inte händer någonting.

2021 ska man i Masarnas lag hålla ett öga på David Bellego.
– Det är en förare som har haft otur med skador och inte riktigt fått åka en hel säsong hos oss än. Han är inte lastgammal, han blir 28 år i år och vi tror att han kan utvecklas ytterligare en nivå. Han kan gå väldigt långt och är väldigt tuff. Han åker bra hemma på Brovallen.

Andreas tror att Dackarna kommer gå långt 2021
– Dackarna ser starka ut och kommer bli någonting att bita i för alla lag. Man har fått behålla Janowski och tar in Doyle. Teurnberg är en duktig lagledare och kommer få ihop det bra, avslutar Andreas Sundin

Adam Holman

Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna