- Annons -

Så blir det med Piraternas skadeersättare – och så ska man ta sig vidare

Under tisdagskvällen ska det avgöras. Blir det Indianerna eller Piraterna som tar sig vidare till semifinalerna i Bauhausligan?

- Annons -

Fyra poäng, det är vad Piraterna fick med sig i försprång från Motala under förra tisdagen. Det öppnar för en intressant andra halvlek i Kumla.

– Det är spänt, jag önskar att vi hade några fler poäng att gå på. Men vi trivs i Kumla och vi behöver en jäkla bra kväll, då kommer det gå bra, säger Daniel Davidsson till Speedwayfans.se.

Inte mycket till ledning att åka på när det bara är fyra poäng, men gör ni något annorlunda taktiskt inför en sån här match?

- Annons -

– Inte när det bara är fyra poäng, då blir det mer som en vanlig match. De poängen kan visa sig vara jäkligt viktiga på slutet, men det hade nog varit skillnad om det varit mer. Nu blir det mer som en vanlig match, så känns det nu, i och det lilla försprånget.

Vad säger man till killarna inför ett sånt här avgörande?

– Att det är precis som en vanlig match, vi har ingenting att förlora och vi har ingen direkt ledning att försvara. Allting är precis som vanligt. Det gäller att vi kommer iväg bra så att vi inte blir överkörda fram till heat 7, då blir det tufft.

Klubben har tidigare sagt att man letar efter en ersättare till Vaclav Milik som är skadad. Nu har man landat i hur det blir på den fronten.

- Annons -

– Vi har jagat intensivt ganska länge och det finns förare, absolut. Men ingenting som vi känner är bättre än det vi har. Ska vi göra en förändring så ska det vara någonting som känns markant bättre. Det kommer inte ske något nu, överlever vi den här omgången så är det öppet igen. Men inte till matchen i Kumla.

Vad säger du om er säsong i stort så här långt?

– Vi är inte klara än, men med det lag vi har haft så tycker jag att vi borde ha gjort det bättre. Det är bara att titta i snittlistan. Det är ju bara Janowski som har höjt sitt snitt, de andra är tapp. Ganska stora sådana, och det lider vi av.

Det är två klubbar med mycket rivalitet som möts i Kumla. Det ger naturligtvis en extra krydda inför avgörandet.

– Det var bra från början att det blev så, det var mycket folk i Motala och det blir nog mycket i Kumla också. Vi får göra allt vi kan för att spänningen ska leva långt in i det sista. Om inte vi avgör inför paus, det hade varit det bästa, men det är väl inte görtroligt. Vi får kriga på och se till att vi är med och lever i den här matchen så länge det går, avslutar Daniel Davidsson.

Laguppställningar
Indianerna
1. Szymon Wozniak
2. Krzysztof Buczkowski
3. Patryk Dudek
4. Gleb Chugunov
5. Anders Thomsen
6. Rasmus Karlsson
7. Jonatan Grahn

Piraterna
1. Maciej Janowski
2. Mathias Thörnblom
3. Piotr Pawlicki
4. Oskar Fajfer
5. Przemyslaw Pawlicki
6. Jonathan Ejnermark
7. Norbert Krakowiak

Adam Holman
foto:Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna