- Annons -

2023 kan bli en mycket jämn säsong: Så bra är lagen idag

2022-års Bauhausliga går inte till historien som en jämn säsong. Det har däremot den kommande säsongen alla förutsättningar att göra.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Tiden går, vi har nu kommit in i december, även om det är långt kvar så kan man börja intala sig själv att vi inom några månader har en ny säsong att se fram emot. Flera av lagen är klara med sina trupper och de flesta har kommit långt med sina byggen. Det stora frågetecknet just nu är Masarna.

Tittar man på vad lagen har fått ihop så är det tydligt att det kommer bli en betydligt jämnare serie 2023 jämfört med 2023. Låt oss vara ärliga, grundserien 2022 var en lång transportsträcka där tre lag var betydligt bättre än de andra.

Så kommer det inte bli nästa år, tittar man på trupperna så är det flera lag som jag tycker tar stora kliv i rätt riktning. Jag vill börja med Piraterna, ett oerhört bra bygge av Daniel Davidsson. Lånet av Mathias Thörnblom är fullständigt briljant, värvningen av Przemyslaw Pawlicki likaså. Får de dessutom in Peter Ljung kommer de att bli ruskigt starka 2023. Jag vågar åtminstone lova att Piraterna kör slutspel 2023.

Daniel Davidsson ser ut att få ihop ett starkt lag till den kommande säsongen.

Nästa lag som har imponerat under silly season är Västervik, Morgan har byggt ett lag som jag tror publiken kommer uppskatta. Eller vad sägs om bröderna Holder, Tai Woffinden och Bartosz Smektala som är oerhört populär i Västervik. Lägg där till Jacob Thorssell som har ett väldigt gynnsamt snitt, ett imponerande bygge. Västervik kan utmana om guldet 2023.

- Annons -
Västervik har fått ihop ett sevärt lag med flera profiler.

Jag tycker att Dackarna tar kliv i rätt riktning, i Bewley får man en stabil förare som kan bli oerhört viktig. Dackarna blir bättre än vad de var 2022. Frågan är vad de får in på de sista platserna? Det pratas om Maksym Drabik, kanske ska supportrarna hoppas att det inte blir så. Drabik har inte varit helt lätt att ha att göra med sedan han kom tillbaka från sin avstängning…

Dackarna kommer ha mycket glädje av Daniel Bewley

Indianernas bygge är några steg i rätt riktning, frågan är dock hur långt det räcker? Jag tycker det är lite svårt att få grepp om deras uppställning. De blir en utmanare, men de är inte favoriter.

Rospiggarna är svårt att säga så mycket om, mer än att det är kul att de ser ut att satsa på svenska förare.

När det gäller de båda finallagen så är det två lag i olika sitsar. Smederna ville sannolikt inte ändra någonting alls, de hade ett oerhört bra lag 2022. Ett imponerande bygge som joggade hem segern i grundserien. I finalen visade de sig vara betydligt starkare än Lejonen.

Smedernas tapp av Bewley tror jag kommer bli kännbart, där tappar man viktiga poäng. Jag tror dock att Smederna kommer övertyga igen, tacka lagledningen i Eskilstuna för det. De får alltid ut max av laget.

Lejonen mår nog bra av att bygga om i laget, det lag man ställer på benen 2023 är mer genomtänkt än 2022. 2022 var känslan att man satt ihop alla stjärnor man kunde hitta och hoppades på det bästa. Resultatet blev att man inte fick ihop ett sammansvetsat och starkt gäng när det gällde som mest.

Till 2023 har man ett smartare lag som sannolikt blir starkare.

Mikael Holmstrand och Anders Fröjd har ett mer genomtänkt lag till den kommande säsongen.

Masarna lär inte få ihop något vidare lag, det är min känsla i skrivande stund. Där finns det inte mer att säga just nu.

Med det sagt håller jag Lejonen, Västervik och Smederna som favoriter inför 2023. Mycket kan dock hända innan den 1 mars då transferfönstret stänger. Vi får skäl att återkomma till det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna