- Annons -

Theo Bergqvist: ”Det gäller att skynda långsamt

Theo Bergqvist gjorde under 2022 sin första säsong på stor cykel. Till den kommande säsongen hoppas han på att få ett mer kontinuerligt tempo.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Den gångna säsongen hade Theo Bergqvist kontrakt med Västervik i Bauhausligan och Griparna i Allsvenskan. Några matcher i Bauhausligan blev det dock inte för 16-åringen. Han är nöjd med delar av säsongen.

– Jag tycker säsongen som varit får godkänt till och från, jag har fått köra på många nya banor som jag fått lära mig grunderna på nu. Men självklart hade jag behövt och önskat att jag fick åka mer än vad jag gjorde, säger Theo Bergqvist.

Säsongen 2023 byter Theo klubb i både Bauhausligan och Allsvenskan. I Sverige kommer han nu att representera Lejonen i både Bauhausligan, Allsvenskan och division 1.

Den unga Smålänningen hoppas att klubbytet ska ge honom ett bättre tempo i säsongen.

- Annons -

– Målsättningen inför nästa säsongen är att få ett mer kontinuerligt tempo med matcher sen siktar man alltid mot toppen men det gäller att skynda långsamt och hålla sig borta från skador. Lejonen som jag skrev på med tidigare i höst kommer vara en bra hjälp för mig att komma vidare i min satsning med tanke på att de ger det jag eftersöker och ger mig ett bra förtroende.

Förberedelserna inför den kommande säsongen är i full gång.

– Jag förbereder mig hårt fysiskt under vintern med hårt satsande i innebandy men jag går också på gymmet i veckorna det gäller att vara väl förberedd med det. Cyklarna ska också fixas iordning till ett fint och bra skick så det inte är maskinmaterialet man förlorar på, avslutar Theo Bergqvist.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna