- Annons -

2023 är äntligen lag-VM tillbaka: ”Zmarzlik är laddad”

Lag-VM gör under 2023 en efterlängtad comeback. Tävlingen kommer att köras vart tredje år och på så vis få lite mer mästerskapsstatus.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Vi var många som blev besvikna när den klassiska Lag-VM veckan försvann ur kalendern. Istället fick vi se ett nytt koncept, Speedway Of Nations som är en form av par-VM. Enligt mig och många andra ett betydligt tråkigare koncept som enligt mig har sköts ganska amatörmässigt. Tävlingar som aldrig borde ha startat har avbrutits och medaljer har delats ut genom lotteri mer eller mindre. Listan kan göras lång, känslan är iallafall att det varit ett stort jippo.

2023 kommer dock Lag-VM som vi en gång kände det äntligen tillbaka. Därefter kommer tävlingen att avgöras vart tredje år. Någonting som jag verkligen tror kan bli hur bra som helst. I och med att det bara avgörs vart tredje år kommer det att bli både attraktivt för förarna att vara med och även extremt stort att vinna tävlingen då det dröjer lång tid innan man får chansen att göra upp om titeln igen. Speedway Of Nations kommer fortsatt att avgöras varje år, det kanske blir bättre när det tillkommer ett ”riktigt” VM vart tredje år. Vem vet, då kanske man kan ta tävlingen mer för vad det är. Det blev larvigt kan jag tycka när detta skulle vara någon form av variant på lag-VM.

En som välkomnar att lag-VM återvänder 2023 är den polska stjärnföraren Bartosz Zmarzlik. I en intervju som publicerats på fimspeedway.com berättar han att han ser fram emot det som komma skall.

- Annons -

– Jag minns känslan av att vinna två stycken lag- VM. Jag tycker att det är det bästa eventet för speedway, det är en underbar känsla att köra och jag ser verkligen fram emot det, säger Bartosz Zmarzlik till fimspeedway.com.

Tävlingarna i Lag-VM kommer 2023 att avgöras i Polen, i Torun närmare bestämt. Givetvis är det någonting som Zmarzlik tycker är positivt.

– Torun är ett bra ställe att ha tävlingarna på, jag tycker att det är en bra racingbana som alla förare har kört på många gånger. Jag tror att alla har ungefär lika stora chanser att vinna, avslutar Bartosz Zmarzlik.

Vill ni läsa hela intervjun med Bartosz Zmarzlik så finns den på länken: https://www.fimspeedway.com/zmarzlik-excited-for-swc-return-in-2023/

- Annons -

Polen har vunnit Lag-VM åtta gånger under perioden 2005-2017. Frågan är om de kan vinna igen 2023 ? Sverige vann senast lag-VM i Vojens 2015.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna