- Annons -

Ytterligare några förares förberedelser inför säsongsstarten

Den nya säsongen är här inom knappt två månader i Sverige. Vi fortsätter därmed att kolla hur några av landets förare förbereder sig för den nya säsongen.

- Annons -

De svenska förarna gör sig redo och förbereder sig för den stundande säsongen. Vi har därför kollat med ytterligare några svenska förare hur deras upplägg ser ut på försäsongen.

Alexander Liljekvist, Västervik/Griparna

– Man hoppas alltid på en tidig vår så att man kan komma igång med träning på hemmaplan så tidigt som möjligt. Annars får man se över möjligheterna att åka till Danmark och Polen, där de normalt sett ligger några veckor före oss.

– Jag ska försöka åka så mycket som möjligt innan Vetlanda Lagcup som just nu ser ut att bli min första tävling. Något mer om eventuella träningsmatcher vet jag inte i nuläget.

- Annons -

Filip Hjelmland, Dackarna/Njudungarna

– Inget exakt datum är helt klart men jag brukar åka neråt Polen i mitten på mars. Ibland lite tidigare och ibland lite senare beroende på vädret såklart för att börja träna och testa hojarna. Gillar att få ihop så många träningstillfällen som möjligt i början så man kommer in i tempot. Sen är träningsmatcher inbokade med Opole för att bli race redo inför säsongen. Jag hoppas även på att kunna dra igång några träningar på svensk mark i början av april.

– De sista detaljerna med träningen fysiskt byggs nu på så jag kan vara så bra förbered som möjligt när det väl drar igång.

Alfons Wiltander, Lejonen/Gislaved Speedway

– Just nu kör jag fysträning fem gånger i veckan. Ingen träning är planerad utanför Sverige ännu men hoppas man kan komma igång med träningar och eventuella träningsmatcher i Sverige i slutet av mars.

Jonatan Grahn, Indianerna/Solkatterna

– För mig har förberedelserna vart igång sedan fjolårets säsong slutade. Vi har haft vädligt mycket att göra för att komma så bra förbereda som möjligt.

– Planen är att vara igång ännu tidigare än vad vi brukar. Vi i teamet är medvetna om att det kanske inte blir så många dagar på hemmaplan för att få så mycket körtid som möjligt innan säsongen drar igång på allvar.

Anton Karlsson, Västervik/Griparna

– Planen är att komma igång i början av mars och hitta kör tillfällen så tidigt som möjligt för att vara bra förbered till serierna drar igång.

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna