- Annons -

Woffinden har hittat orsaken till formsvackan: ”En enkel åtgärd”

Tai Woffinden har inlett svajigt i Polen, i GP-premiären i Kroatien slutade han på en 16:e och sista plats. Nu tror han att han har hittat orsaken till fomrsvackan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Under fredagskvällen körs det kval i Warszawa och under lördagen körs det GP på samma arena. Tai Woffinden är laddad inför det som väntar.

– Jag ser fram emot det, det är den största GP-tävlingen i kalendern med mest publik och den största showen. Jag ser fram emot att köra inför alla åskådare, säger Tai Woffinden till Speedwayfans.se.

Fredagens tidskval blir annorlunda jämfört med hur det brukar gå till. Det är nämligen så att det är mästerskapspoäng på spel under kvalet.

– Det är en ny regel som har kommit in och vi följer reglerna. Jag ser fram emot det, det är nytt för idag, det känns bra. Vi har gjort en hel del förändringar under den senaste veckan. Vi får ser hur det går idag.

- Annons -

Hur ser du på banan här?

– Den här banan är väldigt lik Cardiff och majoriteten av inomhusbanorna, de förändras inte så mycket. Det ska bli kul att köra här, jag älskar det här stället och jag har vunnit här tidigare. Jag skulle älska att vinna här igen.

Du har haft lite svajig form, och fick inte den starten du önskade på GP-serien. Känner du någon press?

– Inte alls, vi har haft väldigt mycket kraft i motorn och jag har inte lyckats få ner kraften i backen, hjulen har bara snurrat. Vi har skruvat isär motorerna och gjort dem mycket ”softare” för att hjulet inte ska snurra. Det är en enkel åtgärd, jag vet inte varför motorerna har varit så. Vi har inte ändrat så mycket under vintern, men oavsett så vet vi vad problemet är och hur vi ska fixa det.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Vissa har tvivlat på om den profilstarka britten fortfarande njuter av att köra speedway. Tai förtydligar att det inte är några förändringar på den fronten.

– Jag njuter av att köra överallt, i Polen, Sverige, England, Danmark och i GP-serien. Så länge jag njuter av det kommer jag att fortsätta. Den dag jag inte njuter av det kommer jag inte att vara här. Just nu älskar jag sporten, jag älskar energin när jag kommer till arenor som den här, jag gillar den roliga sidan av sporten i England och jag gillar den svenska mentaliteten i Sverige, avslutar Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna