- Annons -

Viktor Stendahl “Det är häftigt att följa deras utveckling”

I dagens intervju har Viktor Stendahl som driver facebooksidan Speedway det är grejer det svarat på några frågor om hur han ser på olika saker inom speedwaysporten. Viktor brinner för ungdomsspeedway och tycker det är allra roligast att skriva om.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Hur började ditt intresse för speedway? 
– Mitt intresse för speedway började med att jag följde med mina föräldrar på matcher när jag var liten och sedan dess har jag varit helt besatt av sporten. 

Vilket är ditt första speedwayminne?
– Mitt första minne är från den individuella SM-finalen 2000 i Målilla när jag var där min pappa och min dåvarande granne. 

Vad är så speciellt med speedway?
– Det speciella med speedway tycker jag är att det är intensiv sport med fart och spänning. Allt avgörs liksom under en minut och sedan älskar jag ljudet. Man får rysningar i hela kroppen när man hör det. 

- Annons -

Följer du någon annan sport? 
– Jag kollar en del sport på tv såsom skidor under vintern och en del fotboll under sommaren samt när det är OS. Men jag följer ingen sport lika intensivt som speedwayen. 

Har du någon favoritförare ? 
– Jag har alltid gillat Greg Hancock, han var en otroligt duktig speedwayförare och väldigt trevlig. Sen gillade jag Lee Richardson, han blev direkt en favorit när han kom till Vetlanda. Men ingen av dessa kör ju längre så vet inte om jag har någon direkt favorit just nu. Det skulle isåfall vara Kim Nilsson. 

Vad tycker du är det största problemet med återväxten?
– Oj, finns lite olika faktorer. Men dels så tycker jag ibland att klubbarna hellre satsar på en utländsk förare med ett lågt snitt istället för att låta en ung svensk förare få chansen. Sen tycker jag en del förare haft lite bråttom. Istället för att ta det i lugn takt och utvecklas så lägger man hellre av för att man inte blev världsmästare vid 25 års ålder. 

Hur kommer det sig att du är så engagerad inom ungdomsspeedway?
– Jadu, det hela började väl med att jag fick äran att vara med i depån med Theo Johansson under 2017. Det är riktigt häftigt att följa deras utveckling från Ungdomsserien upp till eliten. Sen tycker jag personligen att de som kör i Ungdomsserien och på Guldhjälmslicens även ska uppmärksammas i media. Tror det uppskattas mer än en världsförare. 

- Annons -

Vad gör du inom speedwaysporten?
– Gör faktiskt en del inom speedwayen. Dels är jag med kring Theo Johanssons team och hjälper till med lite allt möjligt. Men det mesta av tiden går ju till min Facebooksida ”Speedway det är grejer det” där jag uppdaterar resultat från hela världen samt lägger upp nyheter, laguppställningar och en del intervjuer. Sen har jag nyligen kört igång en podd som heter ”Motorljud och Metanoldoft” tillsammans med Adam Holman. 

Du driver sidan Speedway det är grejer det, när startade du den och hur gick det  till när du startade den?
– Haha, allt började av en ren slump. Jag satt hemma med två kompisar och helt plötsligt sa de att jag skulle starta en sida på Facebook om speedway. Jag var väldigt kluven till det men jag gjorde det. Vid det tillfället gick jag nog i sjunde eller åttonde klass så är ca 10 år sedan den startade. 

Vad tycker du är roligast att skriva om? 
– Helt klart ungdomssidan. Känns som det är det som uppskattas mest. Får väldigt mycket positiva meddelande om jag lyfter de yngre förarna i media. 

Vad har du för mål med sidan?
– Just nu vet jag faktiskt inte. Tanken var att åka utomlands för att sända live från en del matcher men det ligger just nu på is på grund av rådande pandemi. Men vi får se vad som sker i framtiden.
Adam Holman
foto: Pentti Kiiski

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna