- Annons -

Viktig seger för Västervik: ”Nöjd med underhållningen”

Det blev en jämn och spännande match när Västervik tog emot Dackarna i ett viktigt smålandsderby. Efter en hård kamp blev det Västervik som segrade.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det var en viktig match för båda lagen när Västervik och Dackarna möttes i Västervik. Den var dock viktig på helt olika sätt. För Västerviks del var den viktig för att ha en chans att vinna serien, för Dackarnas del handlade det om att förbättra chanserna att nå kvartsfinal.

Det var hemmalaget som inledde matchen bäst genom att ta en femetta. I det andra heatet svarade gästerna med en fyrtvåa. Matchen fortsatte att vara jämn, efter heat sex ledde Västervik med 21–15. Känslan då var att det här kunde rinna iväg. När det efter åtta heat stod 28–20 kändes det nästan avgjort.

Men Dackarna gav sig inte, de kämpade hårt och efter tolv körda heat ledde Västervik endast med 37–35. I det trettonde heatet drygade Västervik ut ledningen till 41–37.

- Annons -

I det första nominerigsheatet punkterade Västervik matchen. Efter en fyrtvåa där spelade det ingen roll att Dackarna tog en femetta i heat 15. Matchen slutade 46–44 till hemmalaget.

Det är en nöjd lagledare i Morgan Andersson som svarar i telefonen efter matchen.

– Det var en tuff drabbning, precis som vi förväntat oss. Jag hoppas att det var en bra drabbning för alla som var på plats. Jag är väldigt nöjd med att vi tar alla lagpoäng, säger Morgan Andersson.

Någon prestation som du vill lyfta fram lite extra?

- Annons -

– Nja jag brukar ju inte gör så, vi vinner som ett lag och förlorar som ett lag, men idag är det svårt att inte lyfta fram Anton Karlsson. Han gör ett heat som blir väldigt avgörande för oss. Gleb Chugunov gjorde det också riktigt bra.

Det var storpublik i Västervik den här kvällen. Lite drygt 3700 personer hade letat sig till arenan i Västervik.

– Jättekul, det känns bra att vi kunde bjuda på så bra underhållning

I och med att laget även vann matchen i Målilla så tar man utöver segern i matchen även bonuspoängen. Någonting som blir viktigt i kampen om att vinna serien.

– Det var A och O för att kunna vinna serien. Vi har mer att ge tycker jag, jag hoppas vi får ut det innan serien är slut. Att vinna grundserien skulle troligtvis ge oss en enklare resa till finalen. Det är många bra lag, vi ska kämpa på i de sista matcherna, avslutar Morgan Andersson.

Västervik: 46 poäng
1. Gleb Chugunov, 11+1 poäng
2. Bartosz Smektala, 8 poäng
3. Fredrik Lindgren, 9+1 poäng
4. Jaimon Lidsey, 8+1 poäng
5. Kenneth Bjerre, 6+1 poäng
6. Peter Ljung, 0 poäng
7. Anton Karlsson, 4+1 poäng

Dackarna: 44 poäng
1. Rasmus Jensen, 9+1 poäng
2. Filip Hjelmland, 0 poäng
3. Jacob Thorssell, 1 poäng
4. Maciej Janowski, 14+1 poäng
5. Brady Kurtz, 13 poäng
6. Nicolai Klindt, 5+1 poäng
7. Ludvig Lindgren, 2 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna