- Annons -

Vetlandastjärnan klar för Lejonen: ” Han kommer leverera oavsett bana”

Lejonen har kommit långt i arbetet inför nästa år. Idag går klubben ut med att man har värvat Dominik Kubera. Kubera körde senast för Vetlanda i Bauhausligan.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Dominik Kubera är en ung och lovande förare som redan har börjat ta för sig i den absoluta världseliten. Det bevisade han inte minst då han kom på pallen i sina två första GP-tävlingar någonsin tidigare i år.

Mikael Holmstrand berättar om värvningen.

– Lejonen var faktiskt Kuberas första klubb i Sverige då vi hade kontrakt med honom under 2016-2017 när han var junior. Han registrerades dock aldrig in i truppen och körde inga matcher då han som junior hade väldigt många matcher i Polen. Han gick 2018 till Vetlanda som lånade ut honom till Piraterna. 2019 gjorde han debut i Bauhuasligan och gjorde det riktigt bra, säger Mikael Holmstrand

- Annons -

Kubera som avstod att köra i Sverige 2020 på grund av pandemin var tillbaka 2021 med fina resultat.

– Han snittade 2.078 poäng. Det är högre än vad någon Lejonförare lyckades skrapa ihop.

Mikael förklarar vilken roll Kubera kommer få i laget.

– Kubera komme få rollen som heatledare, vi räknar med att ha fyra heatledare som delar på tre platser i laget under säsongen. Kubera går in i laget för att leverera tvåsiffrigt antal poäng varje match. Tidigare har vi haft förare med samma kapacitet men som varit ojämna. Vi ser Kubera som en jämn förare.

- Annons -

Kubera trivs bra i Gislaved och har hört mycket bra om klubben.

–Han var i Gislaved senast 7:e september och plockade 14+1 på fem heat och var supernöjd över banan efteråt. Han älskar att åka fort och behärskar både banor med bra bett och hårda betonggolv. Han kommer leverera oavsett bana. Han är god vän med Drabik och Miskowiak som har sagt mycket bra om klubben. Sådant väger tung när vi bestämmer oss vilka förare vi vill ha, avslutar Mikael Holmstrand.

Lejonen 2022
Dominik Kubera 2.071
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.646
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna