- Annons -

Vetlanda kom tillbaka i sista sekund: ”Nu är de favoriter i kvarten”

Vetlanda speedway hade förutsättningarna glasklara för sig. De behövde vinna en av sina två kvarvarande matcher den här veckan. De vann båda matcherna överlägset och slutade på en femteplats. I kvartsfinalen väntar Rospiggarna från Hallstavik.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna har precis som Vetlanda kommit igång bra på slutet. Det blev ingen Sayfutdinov i “Piggarna” som det var sagt. Trots det har klubben kört bra på slutet, framförallt på hemmabanan. Just hemmabanan har varit en stor nyckel till att Hallstavikslaget slutade på en fjärdeplats i tabellen. Laget är fortsatt obesegrade på hemmabanan, noterbart är att Vetlanda är det enda laget som har tagit poäng i Hallstavik i år. I Rospiggarna kommer lagets mer eller mindre självskrivna nummer 6 Daniel Hendersson vara saknad. Som ni känner till vid det här laget kraschade han otäckt för en dryg vecka sedan. Hendersson är viktig för laget, det är ett tufft avbräck att han inte är med. Jag gillar Rospiggarnas jämnhet i laget, det är väldigt svårt att få hål på dem. Lägg där till att matchen i Vetlanda slutade 47-43 och man inser att det här kommer bli en riktig rysare. Det kommer bli viktigt för Rospiggarna att Dudek kör på samma sätt som han har gjort stora delar av säsongen.

Patryk Dudek är viktig för sitt Rospiggarna.

Vetlanda har laborerat med laget i år. Det kan man ha åsikter om, det kommer jag dock inte ha i denna text. Jag förutsätter att det är bästa laget som står på startlinjen när slutspelet börjar. När det bästa laget är med är Vetlanda mycket starka. Om Rospiggarna har fördel av hemmabanan så är det ingenting i jämförelse med Vetlandas hemmabana. Jag vill påstå att det laget som gör den bästa bortamatchen är det laget som kommer vinna denna kvarten. Det talar för Vetlanda, jag tror de kör jämnt borta, sedan vinner de relativt klart på hemmaplan. Nog för att “Piggarnas” match i serien i Vetlanda var ruggigt bra men frågan är om de kan återupprepa bedriften att bara förlora med 47-43? Vad blir då nyckeln för Vetlanda? Det enkla svaret är att de behöver ha alla förare på plats. Har de bara det så vinner de sannolikt.

Dominik Kubera är en av förarna som behöver vara med för att Vetlanda ska vinna.

Den här kvartsfinalen ser jag fram emot, jag tror på två bra matcher. Jag vill lyfta fram Rospigarna, vilken säsongsavslutning de gjorde. Kan det göra att de hotar Vetlanda? Det svaret får vi, senast 21 september. Rospiggarna börjar på hemmabanan 14 september.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse, Martina Ståhl

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna