- Annons -

Västerviksledaren inför svåra uppgiften: ”Det blir A och O”

Västervik står inför en tuff uppgift i den andra kvartsfinalen mot Västervik. 28 poängs försprång behöver hämtas in om laget ska avancera till semifinal.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Förra veckans kvartsfinal gick inte som Västervik hade tänkt sig. Hemmalaget Rospiggarna gjorde en bra insats och vann med hela 59–31. Ett minst sagt svårt läge har uppstått för Västervik, enligt lagledare Morgan Andersson finns det en sak som blir extra viktig om man ska lyckas vända.

Vi måste komma ut riktigt start i början av tävlingen. De fyra första heaten blir lite A och O om vi överhuvudtaget ska ha någon möjlighet. Vid första sladdpausen behöver vi ha en ledning på tio poäng. Det är givetvis en tuff uppgift, men vi är revanschsugna efter två mindre bra insatser på bortaplan, säger Västerviks lagledare Morgan Andersson till VT.

Det råder dock inga tvivel kring att laget kommer försöka hämta in ledningen.

- Annons -

– Vi är inställda på att ge det en ärlig chans. Vi behöver göra årets bästa hemmamatch. Vi har inte tagit 60 poäng i år ännu, men vi har haft en bra bit över 50 poäng några gånger.

Laguppställningar

Västervik (31)
1.Gleb Chugunov
2. Bartosz Smektala
3. Fredrik Lindgren
4. Mads Hansen
5. Pawel Przedpelski
6. Anton Karlsson
7. Peter Ljung

Rospiggarna (59)
1. Szymon Wozniak
2. Andzejs Lebedevs
3. Victor Palovaara
4. Kim Nilsson
5. Timo Lahti
6. Tomasz Gapinski
7. Daniel Henderson

Matchen börjar klockan 19:00 och visas på C more.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna