- Annons -

Västervik intresserade av ryska stjärnan: ”Kan inte vänta hur länge som helst

Artem Laguta har kört för Västervik tidigare, nu är lagledare intresserad av ryssen på nytt. Frågan är om han kommer få köra i Sverige 2023?

- Annons -

Artem Laguta skulle ha kört för Västervik den gångna säsongen, på grund av den ryska invasionen av Ukraina blev det inte så. Alla ryska förare stängdes av från allt tävlande. Nu är dock de ryska förarna tillbaka i Polen. Det gör att Morgan Andersson hoppas på en återkomst för 2021-års världsmästare i Västervik.

– Artem Laguta som tagit avstånd från Rysslands invasion av Ukraina men är avstängd från all speedway. Det kollas på någon slags internationell tävlingslicens men det finns inga garantier. Vi kan heller inte gå och vänta för länge på besked då vi kanske går miste om andra förare då. Vi får se vad som händer, men vi jobbar på rätt bra, säger Morgan Andersson till VT.

Flera ryska förare har skrivit kontrakt i Polen inför den kommande säsongen. Svemos grenchef Mikael Karlsson berättar hur situationen ser ut kring ryska förare i Sverige 2023.

– För att få tävla i Sverige som utländsk förare så måste man få en ”FIM International Meeting License” och starttillstånd från sitt förbund. Vi måste följa vad FIM och PZM bestämmer om dessa förare. Detta gäller alla utländska förare från alla länder som ska köra i en Svensk serie. Det är samma regler i alla länder i Europa, säger Mikael Karlsson.

- Annons -

Adam Holman
Maciej Markowski
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna