- Annons -

Världsmästaren stannar i Lejonen: ”En självklarhet att erbjuda nytt kontrakt”

Den regerande världsmästaren Bartosz Zmarzlik stannar i Lejonen säsongen 2023. Det skriver klubben i ett pressmeddelande.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen släppte under onsdagsförmiddagen sin andra förare inför 2023. Det är ingen mindre än den trefaldige världsmästaren Bartosz Zmarzlik som stannar i klubben.

–När vi åkte ur i slutspelet 2021 sa vi redan samma kväll att vi saknade en ”killer” som kunde gå in och stänga en match. I Bartosz har vi 2022 fått världens bästa förare som under säsongen många gånger visat att han tar exakt den rollen. Med ligans överlägset högsta snitt har han skämt bort oss med att leverera på oerhört höga nivåer, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Men det är inte bara hans egenskaper på banan som gör att Gislavedslaget förlänger med honom.

- Annons -

– Utöver det han presterar på banan har Bartosz redan under första säsongen i klubben visat vilken fantastisk idrottsman och persona han är även vid sidan av. Superprofessionell med ett team runt omkring sig som inte lämnar något åt slumpen. Han kan vinna ett heat med 30 meter men jobbar ändå stenhårt med detaljerna för att kunna vinna nästa heat med 35 meter. Ibland har vi arbetat med stora stjärnor som inte alltid kommit med sin bästa utrustning eller varit helt fokuserade när de varit i Sverige. Det existerar inte för Bartosz. Han vill vinna varje gång han sätter sig på cykeln.

– Han är väldigt lättsam som person och engagerad i laget, banan och allt runt omkring och delar glatt med sig av sina erfarenheter till hela laget oavsett vem det handlar om.

Zmarzlik har fler kvalitéer än de han visar på banan.

Det var inte ett svårt beslut att förlänga med Zmarzlik.

– Det var en självklarhet för oss att erbjuda Bartosz ett nytt kontrakt och han har varit tydlig med att han är mycket nöjd med klubben och säsongen i Lejonen och vi kom därför snabbt överens om att vi ska arbeta tillsammans nästa år också.

- Annons -

Bartosz Zmarzlik går in med ett snitt på 2.800.

Lejonen 2023
Bartosz Zmarzlik, 2.800
Oliver Berntzon, 1.878

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna