- Annons -

Vargarna övertygade på hemmabanan: ”Vet inte med hur många poäng vi vinner”

Efter en sen start i Norrköping så var det Vargarna som visade klass och dominerade. Slutresultatet skrevs till hela 62–28.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Det hade kommit mycket regn under dagen. Det gjorde att matchstarten blev försenade med en knapp timme. När tävlingen väl kom igång så var det inget snack om vilket lag som var starkast för dagen.

– Skönt att vi kom till start, bortalaget var lite gnälliga först och tyckte banan var dålig. Vi såg till att det blev den bästa banan hittills i år. Alla levererar och jag vet inte med hur många poäng vi vinner till slut, säger Daniel Henderson.

Henderson körde in maximala 15 poäng på fem heat, det är mycket som fungerar för honom just nu.

– Jag har bra självförtroende just nu. Framförallt här i Norrköping, jag känner att allting klaffar här. Det känns nästan som att jag har vunnit heatet redan när jag åker ut till start.

- Annons -

Dagen innan tävlingen i Norrköping körde han för Lejonen i Målilla. Även där gjorde han en bra match.

– Det var väldigt skönt att få vinna reservheatet, det är klart att det var en egoboost också. Jag tycker att det var min bästa tävling i Bauhausligan i år, avslutar Daniel Henderson.

På andra sidan av depån är det inte lika glada miner. Griparnas lagledare Mats Boström ger sin syn på matchen.

– Det finns inte ord till det, det var inget bra det det här. Ingenting fungerar, Thomsen får klart godkänt. Anton Karlsson och Johannes Stark börjar bra men dippar mot slutet. Jag vet inte vad det beror på, jag har inget svar på det.

Hur var banan?

– Skitbra, jättebra, jag var nere och tackade allt banpersonal. De har gjort ett hästjobb, det var absolut inget fel på banan. Vi ville inte åka från början men sen pratade vi ihop oss med banpersonal, tävlingsledare och domare.

Griparna hade flera förare som inte var tillgängliga under torsdagens E4-derby. Nu hoppas Mats att han kan få in någon förare till inför nästa veckas returmöte.

– Vi har för mycket skador, vi har lite grejer på gång som jag hoppas faller väl ut. Jag hoppas att vi kan lösa någon förare till. Kenneth Hansen kom inte loss, Jesper Knudsen fick inte åka för sin polska klubb och så är det ju väldigt synd med skadan på Kim, avslutar Mats Boström.

Resultat
Vargarna – 62
1. William Drejer – 13+1 (2,3,3,3,2*)
2. Tim Sörensen – 10+3 (1*,2*,2*,2,3)
3. Kevin Juhl Pedersen – 12+2 (2*,3,3,1*,3)
4. Noel Wahlqvist – 8+2 (3,2*,1,2*,0)
5. Daniel Henderson – 15 (3,3,3,3,3)
6. Oscar Holstensson – 4+1 (1,1,2*,0,0)
7. Benny Johansson – Körde ej

Griparna – 28
1. Johannes Stark – 7 (3,1,0,2,0,1)
2. Villads Nagel – 3 (0,R,1,N,2)
3. Ludvig Selvin – 1+1 (0,R,0,0,1*)
4. Tobias V. Thomsen – 7 (1,2,1,3,FX)
5. Anton Karlsson – 8 (2,1,TT,1,2,2)
6. Alexander Liljekvist – 2+2 (0,0,N,1*,1*)

Resultatet är hämtat från Facebooksidan Speedway det är grejer det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna