- Annons -

Vad händer med GP-serien?

Idag skulle det ha varit en dryg vecka kvar tills GP-serien skulle börja med första GP-tävlingen från italienska Terenzano, så blir det inte och jag börjar fundera hur GP-serien egentligen kommer se ut i år?

- Annons -

Förra året fick vi en speciell GP-serie med bara tävlingar i Polen och Tjeckien och med 50% publik på läktarna. En bra lösning förra året, vill jag se samma lösning ett år till? Nej tack! Kanske inte allt för förvånande så blev det problem att köra GP-serien som det var tänkt även i år. Vi har redan fått ställa in GP:et från Italien och i förrgår kom beskedet att även Teterows GP får ställas in. Frågan är vilket som är näst på tur? Kan man köra i Cardiff? Britterna har kommit långt i sin vaccinering och lättnader är på gång, inom en dryg månad kommer man få ses 22500 på Wembley. Frågan är hur arrangören ställer sig till det, kör man om det inte blir 100% publik som tillåts? Frågorna är många, svaren är få. Det känns så typiskt att det ska bli såhär när vi i alla fall enligt mig har en av det bättre GP-säsongerna någonsin framför oss med bland annat en ny svensk i Oliver Berntzon. Från arrangörernas sida är det sagt att vi trots allt strul som har varit ändå ska få elva deltävlingar. Vart de kommer att köras och på vilka datum återstår att se. Sannolikt går det att köra tillexempel Vojens GP, Toruns GP och Togliattis GP när det är planerat då det ligger långt fram i tiden. Målillas GP är i farozonen och spontant känns det som att vi får vänta tills 2022 innan det ska bli ett nytt GP från de småländska skogarna.

Sannolikt blir denna GP säsong också speciell och det känns just nu som att vi kommer att få se GP-tävlingar men inte på det vis vi är vana vid. Hur det kommer se ut mer exakt och om det överhuvudtaget kommer köras på några av de platser som det var tänkt det får tiden visa.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna