- Annons -

Upp och nedflyttning: Agera nu!

Hockey är en rolig sport, självklart inte lika rolig som speedway men fortfarande rolig. Jag följer hockey noga, det tror jag att många som följer speedway gör. Jag såg kvalet mellan Brynäs och HV och tänkte “ sådär skulle vi ha det i speedway också”

- Annons -

Hotet om nedflyttning är spännande, hemskt men spännande. Det ger lagen i den nedre delen av tabellen någonting att kämpa för. Nämligen möjligheten att få stanna i högsta serien. Tyvärr har inte speedwayen haft möjlighet att ha någon upp eller nedflyttning på flera år i Sverige. Jag tycker det är riktigt synd. Allsvenskans status har enligt mig sjunkit rejält när det lag som vinner serien inte tar en plats i högsta serien. Ännu värre är det förstås att inget lag i Allsvenskan ens ser ut att klara av att ansöka om en plats till Bauhausligan. Jag tycker att vi på sikt verkligen måste sträva efter att få till någon form av upp och nedflyttning. Det gör både matcherna i Allsvenskan mer intressanta och det gör bottenstriden av Bauhausligan mer intressant. Det är egentligen ganska tråkigt att ett lag kan komma sist år efter år och ändå vara given en plats året därpå. Sådana klubbar skulle nog faktiskt må väldigt bra av att vara nere i Allsvenskan några år och få börja om. För att komma dit jag vill med upp och nedflyttning måste man jobba med Allsvenskan, de allsvenska klubbarna behöver skötas med större proffesionalism och strävan måste vara att få fler “riktiga lag” istället för farmarlag. I år tycker jag att Allsvenskan ser bättre ut än på många år och förhoppningsvis kan det öka intresset. När intresset finns kommer mer publik och med mer publik kommer mer pengar således en bättre ekonomi. Det som står i vägen för upp och nedflyttning är att de Allsvenska klubbarna inte har råd att gå upp, kommer vi på något sätt till rätta med det skulle det vara toppen.

Det känns tråkigt och synd att de som vinner Allsvenskan så att säga inte får någonting för det. Det hade varit roligare att se de få fira en plats i Bauhausligan när höstmörkret lägger sig över arenan. Samtidigt känns det orättvist att de lag som kommer sist kan påbörja arbetet med en till högst medioker säsong i sportens finrum. Det är dags att vi börjar sträva efter att inom max fem år kunna ha upp och nedflyttning i vår kära sport!

Adam Holman
foto: Bengt Almgren
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Ser att speedwayligan idag har den folkkära men inte den allmänna och stora publik som den förtjänar men…… om klubbarna vidhåller gamla stadgar som ofta hämmar utvecklande av sporten så blir det som det blir, och vidare om klubbarna rekryterar efter “tänkta” inkomster så faller det platt.
    Jag har erbjudit mig att under pandemin ändå köpa årsbiljett som ett stöd….svaret blev att det går inte…… patetiskt.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna