- Annons -

Talangen ordinarie för första gången i avgörande matchen: ”Börjar man tänka…”

Casper Henriksson kommer under tisdagen vara ordinarie för första gången i Bauhausligan. Det i en match som är oerhört viktig för laget. Det gäller att inte tänka för mycket på det.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen kommer i och med att man vann förra veckans match i Kumla med ett litet försprång till tisdagens avgörande kvartsfinal. Även om det inte är något stort försprång så är det naturligtvis inte dumt att ha ledningen från start.

– Jag är taggad, vi har fyrapoängs försprång. Det är lite bekvämare än att behöva jaga. Det är även positivt att vi har hemmaplansfördel, säger Casper Henriksson.

Tisdagens match blir Casper Henrikssons första som ordinarie i Bauhausligan. Efter att Mateusz Cierniak tvingats kasta in handduken på grund av skada får Casper chansen att åka i par med Bartosz Zmarzlik.

- Annons -

– Det kommer bli spännande, det blir tufft i och med att man möter toppförare i varje heat. Jag försöker att ta det som vilken match som helst, börjar man tänka så blir det nog svårare.

Casper Henriksson kommer att vara ordinarie för första gången i Bauhausligan. Foto: Erik Kruse

För att ta en semifinalplats krävs det att alla i laget kan vara med och köra in poäng.

– Det gäller att alla gör sitt bästa och har en bra dag, varje poäng räknas. Även om det bara är en enpoängare så kommer den att bli viktig när vi summerar 30 heat.

Lejonens säsong har varit lite upp och ner, Dominik Kubera var borta stora delar av säsongen och för några veckor sedan hade laget sanslös otur när tre förare skadades i samma krasch i Polen.

- Annons -

– Vi har haft mycket skador, när vi haft fullt lag så har vi presterat mycket bättre. Med det lag vi har nu så kan vi slå vilket lag som helst.

Hur ser du på Indianernas lag?

– Alla i deras lag är bra, de har flera förare som trivs bra i Gislaved också. Det gäller att vi tar vara på chanserna man får.

I semifinal väntar antingen Indianerna eller Västervik. Vilket motstånd som Casper helst vill möta är inte helt enkelt att svara på.

– Jag vet faktiskt inte, det är två tuffa lag. Både Västervik och Dackarna är bra. Jag ser ingen fördel med något av lagen, avslutar Casper Henriksson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna