- Annons -

Tai Woffindens återkomst känns viktig: Både för honom själv och Sverige

Under torsdagen stod det klart att Tai Woffinden är klar för Västervik, han kommer därmed tillbaka till den svenska ligan 2023.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tai Woffinden nobbade den svenska ligan 2022, och faktum är att jag har saknat honom. Han är en profil som ibland nästan har blivit större än sin sport. Speedwayens kanske enda riktiga rockstjärna gör stora avtryck i de lag och ligor där han kör.

Därför är det inte konstigt att det blev lite tomt när han 2022 valde att köra i Danmark som andraliga bakom Polen. Hur nöjd “Woffy” är med det själv går nog att diskutera, han gjorde en medioker insats i de matcher han gjorde i Danmark. Att han endast var där för att få träning inför Speedway Of Nations och så smånningom GP-tävlingen i Vojens är en dåligt bevarad hemlighet. När SON flyttades från Esbjerg till Vojens, valde Tai att sluta köra i Danmark. Hans danska sejour går nog bara att beskriva som ett misslyckande.

Därför tror jag att det blir viktigt för Tai att köra i Sverige nästa år, han har lite att fundera på efter ett för honom ganska tufft 2022. Jag har saknat gnistan hos honom i år, kanske kan han komma tillbaka det genom att köra i Polen och Sverige. Ett upplägg han haft regelbundet fram till säsongen 2019.

- Annons -

Att det är viktigt för Tai att köra i Sverige för att hitta tillbaka, det vill jag påstå. Vad jag däremot vågar lova är att det är viktigt för svensk speedway att ha Tai tillbaka i ligan. Helst skulle man ha alla GP-förare i Sverige, positivt är att vi nu iallafall har ytterligare en jämfört med i år.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna