- Annons -

Tai Woffinden vill avsluta snyggt: ”Inte riktigt nöjd”

Tai Woffinden ser fram emot lördagens tävling i Cardiff. För hans del handlar det mycket om att avsluta årets säsong på ett bra sätt.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Inför lördagens GP i Cardiff ligger Tai Woffinden på en niondeplats i totalen. Cardiff är en bana som den trefaldige världsmästaren trivs bra på. Någon seger har det dock inte blivit i Wales. Kanske kan han få till en bra tävling under lördagen?

– Det är samma form som Warszawa, jag har alltid gillat den här banan och det är alltid kul att få köra här. Det var en tuff bana förra året, men det var samma för alla. Vi ska kunna köra på alla underlag, säger Tai Woffinden.

Hur är det att få köra inför din hemmapublik?

- Annons -

– Det är fantastiskt, det är alltid en speciell stämning i Storbritannien. Att få köra i mitt hemland i GP-serien är fantastiskt.

Man kan tänka sig att det är lätt att känna press när många människor hoppas att man ska lyckas bra i en stor tävling. Det är ingenting som Tai tänker på.

– Det är ingen skillnad för mig, jag går in med samma inställning som om det vore en vanlig ligamatch. Pressen är ingenting jag funderar på.

Tai tar det som vilken tävling som helst.

Formen på slutet har varit bra, i Polen har han presterat på en hög nivå och nyligen återvände han till den brittiska ligan efter flera års frånvaro.

- Annons -

– Bra tycker jag, jag har kört 12 poäng i de tre senaste matcherna i Polen och det känns bra i England också. Det var skönt att köra några varv i Wolverhampton förra veckan. Vi har ett fullspäckat schema de kommande veckorna, det ser jag fram emot.

Säsongen överlag är han inte helt nöjd med. Nu ligger fokus på att få till en bra avslutning innan han åker till Australien och spenderar vintern där.

– Jag är inte riktigt nöjd med säsongen, speciellt inte i GP-serien. Men jag känner att formen är bra, jag hade även ett bra GP i Riga. Det går bra i ligorna, nu ser jag fram emot att avsluta säsongen bra och sedan åka tillbaka till Australien.

Tidskval är ett relativt nytt fenomen inom speedwaysporten. Samtidigt som det är ett kval där man får välja startnummer baserat på hur bra varvtid man lyckas få så är det även ett tillfälle att träna och testa på banan. Tai svarar fort på vad han hoppas kunna åstadkomma på tidskvalet.

– Att komma först, jag hittar en bra inställning på cykeln och sen går jag ut och njuter. Ett snabbt varv är det som krävs, avslutar Tai Woffinden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna