- Annons -

Sveriges två bästa förare missar SM: ”Självklart var målet att vinna guld”

Fredrik Lindgren vann SM 2021, Pontus Aspgren slutade tvåa. 2022 finns ingen av dem på startlinjen när tävlingen avgörs i Linköping.

- Annons -

På tisdag avgörs SM i Linköping. Då finns inte två av svensk speedways bästa förare på startlinjen. Pontus Aspgren hålls alltjämnt borta från sporten på grund av sin nackskada som han ådrog sig i slutet av april.

– Det är mycket tråkigt att missa SM, efter ett brons och ett silver de senaste två åren är det klart att målet var att vinna guld i år, skriver Pontus Aspgren i ett meddelande till Speedwayfans.se.

Hur är din status framöver?

– Jag jobbar dagligen med rehabträning för att kunna vara tillbaka så snart som möjligt. Jag siktar på att kunna köra i juli, avslutar Pontus Aspgren.

- Annons -
Pontus Aspgren missar SM 2022.

Utöver Pontus Aspgren kommer även förra årets SM-vinnare Fredrik Lindgren att saknas. Under söndagseftermiddagen kommunicerade Lindgren att han pausar säsongen. Detta då han har problem med sina hälsa sedan han hade Corona.

”Förhoppningsvis kan jag återhämta mig genom att dra i bromsen och ta en paus från racingen”, skriver Lindgren på Instagram.

Fredrik Lindgren pausar årets säsong.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna