- Annons -

Svensken lägger släpskon på hyllan:” Motivationen finns inte längre”

Linus Eklöf har kört sitt sista heat. Lejonens uttåg i kvartsfinalen blev hans sista tävling. Ett beslut som givetvis inte var helt enkelt att fatta.

- Annons -

Linus körde större delen av sin elitkarriär i Eskilstuna Smederna, en klubb som han vann tre SM-guld med. När Smederna inte kom till start 2020 bytte Linus till Lejonen. Där körde han även årets säsong. Men nu blir det alltså inga fler speedwaytävlingar för Linus Eklöf. Han berättar hur det känns att karriären är över.

– Det känns bra, jag känner att jag var klar nu och att motivationen inte riktigt fanns kvar, säger Linus Eklöf.

Givetvis var det ett beslut som inte var helt enkelt att fatta.

– Speedway har nästan alltid varit en del av mitt liv så det är klart att det inte var jättelätt att bestämma sig. Jag känner att jag är redo för nästa kapitel nu.

- Annons -

Det är flera faktorer som gör att han väljer att lägga av just nu.

– Många faktorer spelar in, vi väntar tillökning i familjen och jag har fått nytt jobb i Stockholm. Jag har alltid haft inställningen att göra det till 100% och nu känner jag att det inte kommer fungera längre. Jag kommer inte kunna lägga den tid på speedwayen som krävs för att göra mig själv eller klubben rättvisa.

2021 blev Linus Eklöfs sista säsong.

Säsongen 2021 beskriver Linus som tuff stundtals.

– Det var mycket upp och ner, det blev en väldigt komprimerad säsong med många tävlingar som åt mycket tid i både verkstad och bilen. Just nu är det skönt att det är över samtidigt som jag givetvis ville vara med och köra om medaljerna.

Vad han kommer sakna med sporten är i nuläget svårt att säga.

– Jag gillar att tävla och att få göra det flera gånger i veckan. Jag vet inte riktigt vad jag kommer att sakna, det kommer nog visa sig när jag inte är med nästa år.

Linus börjar som sagt ett heltidsjobb nu istället för speedwayen .

– Jag börjar en ny tjänst i Stockholm på Rapid hyrställning. Jag ska även bli pappa igen så det kommer bli full fart framöver, avslutar Linus Eklöf.

Stort lycka till i framtiden.

Adam Holman
foto: Erik kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna