- Annons -

Strulig säsong såhär långt “regnet det bara öser ner”

Speedwaysäsongen har inte startat på det sätt som jag önskade mig. Mängder av tävlingar har ställts in på grund av dåligt väder. Framförallt i Polen. I lördags ställdes den första Em deltvävlingen in och i söndags ställdes ytterligare en ligamatch i Polen in. Lägg där till att matchen Smederna- Lejonen inte heller gick att genomföra förra veckan.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Visst är det fantastiskt att säsongen är igång. Vad som inte är lika fantastiskt är att det känns som om varannan match hittills har riskerat att ställas in. När vi väl skulle komma igång med Garageportexperten Cup så fick vi ställa in första deltävlingen. När vi väl skulle köra i Gislaved en vecka senare kom ett åskoväder. Lyckligtvis gick det att köra den gången. När cupen sedan skulle avslutas i Kumla fick även den ställas in. I Polen har jag tappat räkningen på hur många tävlingar som har ställts in. Vad jag vet är att det är betydligt fler än vad som är bra för sporten. Jag har inte lösningen själv men jag tycker att det är problematiskt för sporten att det alltid råder en sådan osäkerhet om matchen kan köras eller ej. Är banorna feldränerade? vad vet jag. Jag är ingen expert på hur polska banor är byggda. Men om så är fallet så borde det bli billigare att bygga om dem än att gång efter annan behöva ställa in på grund av regn.

Att det på förhand intressanta mötet mellan Smederna och Lejonen ställdes in var inte bra. Matchen visades på Sportkanalen, en kanal som de flesta har. Att då bara få se traktorer i drygt en timme innan matchen ställs in är inte bra för sporten. Jag säger ingenting om Smederna, självklart ville de inte ställa in tävlingen och jag vet att de gjorde allt vad de kunde. Det är bara timingen som är så extremt oturlig att just den matchen visades på linjär tv. Många av mina kompisar som inte förstår sig på speedway tycker att man bara får se traktorer köra runt i flera timmar och detta gjorde inte saken bättre. Som sagt inte Smedernas fel att det regnade det vill jag vara tydlig med. Bara tråkigt när sådant händer, alla förlorar på det.

Jag hoppas verkligen att det blir bättre väder framöver. Det känns inte riktigt som att vi har fått något bra flyt i den här säsongen än så länge. Ikväll körs det speedway i Västervik, Eskilstuna och Kumla. Faktum är att vädret ser lovande ut på samtliga ställen. Är det kanske idag det vänder? Jag hoppas det.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna