- Annons -

Stor dramatik när Polisen till slut avgjorde slutpelskampen

Det blev en otroligt dramatisk avslutning på årets grundserie i Bauhausligan. Polisen fällde till slut avgörande.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Lejonen säkrade sin slutspelsplats efter en dramatisk batalj i Gislaved, det skulle krävas 14 heat innan smålänningarna kunde säkra sin biljett till kvartsfinalerna.

I en utdragen match som stördes mycket av regn möttes Smederna och Rospiggarna i Eskilstuna. Förutsättningarna där blev väldigt enkla efter Gislavedslagets seger. Smederna skulle behöva bonusen för att inte vara beroende av resultatet i Piraternas match mot Indianerna.

Det klarade man inte, Smederna vann förvisso matchen men bonusen fick man inte. Hoppet stod då till att Indianerna skulle ta bonusen mot Piraterna. För att ha chans på det krävdes seger med minst två poäng.

- Annons -

Där och då var det hemmalaget Piraterna som ledde med 40–38. Kunde det bli mer dramatisk? Javisst, då tog Piraternas polistillstånd slut.

Vad som skulle hända då var ytterst oklart, skulle det ens bli några avslutande heat? Ingen visste.

Det blev till slut ingen mer speedway i Motala, Piraterna vann matchen och därmed blev det Smederna som slutade sist i Bauhausligan. Polisen avgjorde därmed slutspelskampen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna