- Annons -

Skruva på vad du vill – Blir du ertappad så är det bara att försöka igen

I speedwaysporten är det tydligen tillåtet att komma med felaktig utrustning. Om det underkänns så är det bara att göra ett nytt försök.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Tänk er ett scenario där en tävlingscyklist kommer med en elmotor monterad på cykeln. Om han blir ertappad och plockar bort den så är han varmt välkommen tillbaka.

Nu är inte jag någon cykelfantast, men jag är rätt säker på att det inte är så det går till. Sannolikt hade den personen blivit avstängd, mest troligt länge.

Men i speedway är det bara att bevisa att man har kompetensen att skruva på nya delar så är man välkommen tillbaka redan samma kväll. Det är så man sätter kaffet i halsen och tänker: ”Vad fan är det här för något?”

- Annons -

Oavsett om det är medvetet eller inte så är det otroligt att Kowalski fick köra idag. Precis som med doping där det gäller att ha koll på vad man stoppar i sig så gäller det här att veta vad man har för grejer.

Jag är övertygad om att alla som är engagerade i ett team har den kompetensen. Om inte kanske man ska söka ett nytt jobb?

––

Uppdatering: Det visade sig att Bartlomiej Kowalski inte hade för stora förgasare. Istället var det fel på mätinstrumentet. Min åsikt om att det är märkligt att man får köra när man fortfarande misstänks för något, kvarstår dock.

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna