- Annons -

Säsongen är slut: Det här måste vi fixa

Man brukar ju säga att tiden går fort när man har roligt. Det stämmer verkligen när det gäller speedwayen. Man hinner knappt blinka så är säsongen över. Nu väntar en lång vinter där vi kan fundera på hur vi vill ha det nästa år.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Igår kördes den sista matchen av den svenska Bauhausligan för i år. Det blev Dackarna som tog ett efterlängtad SM-guld. Jag tycker att det blev en bra säsong, efter förutsättningarna. Det blev några brister som måste ses över till nästa år. Som jag och många andra tjatat om så måste vi ha ett golvsnitt, det blev stundtals alldeles för ojämna matcher. Men det kommer tillbaka nästa år vad det verkar så det kan man släppa nu.

En annan sak som retade mig var att svenska förare kom i kläm med det nya körschemat. Ta Mathias Thörnblom som exempel. Han hade för högt snitt för att vara nummer sex men platsade inte riktigt när han åkte som 1-5. Lösningen? Han fick inte åka på slutet. Med det gamla körschemat hade han varit reserv några matcher, gjort det bra blivit ordinarie och sedan reserv igen. Nu när det förhoppningsvis inte är påverkat av Corona nästa år så ska vi självklart ha sju förare med schemalagda heat där de snittmässigt sämsta förarna är reserver.

En sak som måste fixas till är hur många matcher man ska ha kört för att få delta i ett slutspel. I en serie med 16 matcher är väl två alldeles för få? Jag tycker att det åtminstone borde ha varit sex. Det hoppas jag verkligen att man ser över. Det handlar inte om att svartmåla något lag i år, absolut inte. De följde det regelverk som finns. Däremot måste regelverket förändras till 2022. Det kan bli ett jätteproblem, ekonomin i klubbarna blir sannolikt inte bättre. Då vill man ha en enkel lösning. Man låter stjärnorna åka två matcher och sen hela slutspelet. I slutet av säsongen finns det gott om stjärnor som vill komma till Sverige och köra lite extra. Vill de inte vara här från början av säsongen har de inte här att göra, det är min åsikt.

- Annons -

Vi måste se till att Polen slutar göra precis som de vill. Det är ett jätteproblem att de helt plötsligt bara bestämmer sig för en massa konstiga saker. Där tycker jag att Mikael Karlsson sa väldigt bra saker i C more. Jag hoppas verkligen att Sveriges förbund kan komma överens med Polen som i sin tur kan få ordning på de polska klubbarna.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna