- Annons -

Sånt här gör att sporten tyvärr förblir oseriös och pajasaktig

”Jag tror jag har lite ont i stortån idag” Inga problem kompis, vi kör Riders för dig. Hur ska vi bli tagna på allvar under de omständigheterna?

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Riders Replacement fortsätter att vara ett otyg i den svenska speedwayen och lagledarna fortsätter att missbruka regeln och dra hela sporten i smutsen. Nästan varje match ska något lag köra Riders för någon mer eller mindre kreativ anledning.

Det blir lite fånig, vad är ännu fånigare? Jo när man håller tyst om det in i det sista och får det att verka som att föraren ska köra. Helt ärligt, är det inte dags att ta bort Riders Replacement? Det kan vara den fånigaste och sämsta regeln som finns i speedway.

Jag vill inte skylla på någon speciell klubb för alla är lika goda kolsupare. Regeln används för flitigt av mer eller mindre alla lag.

- Annons -

Jag köper även att Maksym Drabik om vi ska ta ett exempel hade service på sina motorer igår. Men då kanske man får ta dit en annan förare eller om det är som igår att inga andra förare är tillgängliga tvinga honom att komma. Det var ju möjligt enligt Jerker.

Att använda Riders när förare bara har något annat för sig känns ynkligt, är de skadade, okej då, men inte mer än så.

Om det inte var så förbannat lätt att köra Riders så fort någon förare vaknar på fel sida så kanske förarna skulle prioritera Sverige lite högre, om de vet att det får konsekvenser för laget om de inte kommer.

Speedwayen förblir oseriös när det trixas med lagen hela tiden och lagledarna gör vad de kan för att hitta kryphål i reglerna, spara pengar och dra fördel av Ridersregeln. Finns det någon annan sport som håller på så här? Nej!

- Annons -

Så länge speedwayen håller på så här känns den pajasaktig och oseriös.

I år är Ridersregeln mer begränsad, låt oss till nästa år ta bort skiten. Det finns alltid svenska juniorer att slänga in eller låna in, om någon saknas. Visst då blir det ett stort poängtapp, men varför ska man tjäna på att ha otillgängliga förare?

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna