- Annons -

Saker att minnas från säsongen 2021

2021 lider mot sitt slut, snart välkomnar vi 2022. Ett år som förhoppningsvis blir bra och en säsong jag nästan vågar lova kommer bli sevärd. Nedan har jag summerat några saker jag kommer att minnas från säsongen.

- Annons -

Jag kommer minnas Garageportexperten cup när jag ser tillbaka på det här året. Säsongen blev uppskjuten cirka en månad, då kom den briljanta idéen att köra en träningsturnering med svenska förare. Tävlingarna blev sevärda och hjälpte garanterat att dämpa speedwayabstinensen för många.

Serien startade i år första juni, det jag tar med mig från premiäromgången är hur skönt det var att återigen se fans på arenan, även om det bara var 500 personer.

När det gäller JSM-finalen måste jag säga att jag blev imponerad och förvånad. Jag tänkte innan vem kommer vinna det här? Blir det Philip Hellström- Bängs eller Alexander Woentin? Svaret blev Gustav Grahn.

Från den individuella SM-finalen vill jag lyfta fram Philip Hellström- Bängs, som han körde. Han missade precis finalen men framförallt så var han den enda som slog vinnaren Fredrik Lindgren på hela kvällen. Respekt!

- Annons -

Det kördes GP-speedway i Målilla, föga förvånande regnade det. Där vill jag än en gång lyfta fram banpersonalen, vilket jobb de gjorde. Helt otroligt. Jag vill även lyfta fram de svenska fansen som bjöd på en otrolig stämning.

Ligan totalt 2021 i Sverige tyckte jag var bra, vi bjöds på många intressanta matcher. Där minns jag lite extra när Casper Henriksson gick ut och säkrade vinsten för Lejonen mot Masarna efter att inte ha kört en meter i tävlingen tidigare, det kallar jag en prestation.

Fredrik Lindgrens återkomst till Sverige är också härlig att se tillbaka på, han var saknad 2020 och inledningen av 2021. Härligt också att han stannar till 2022.

I GP-serien tar jag med mig den härliga duellen som var mellan Artem Laguta och Bartosz Zmarzlik, två förare i en helt egen klass.

Slutspelet i Sverige var intressant, även om regnet ställde till det och tyvärr förstörde en hel del. Semifinalen mellan Dackarna och Västervik var en av de bästa fighter jag sett. Underhållning på hög nivå.

Dackarnas superlag trodde jag att jag skulle minnas längre, nu är det nästan så att det hamnar i skymundan av Lejonens lag inför nästa år. Skämt åsido, vilket otroligt lag de hade i år.

Från Speedway Of nations finns det bara en sak att minnas. Philip Hellström- Bängs, ensam utan lagkamrater höll han den svenska fanan högt och vann den brittiska publikens hjärtan.

Allt är ju inte bara frid och fröjd, tyvärr när jag tänker tillbaka på 2021 kommer jag att minnas de ojämna matcher som blev på grund av att vi inte hade ett golvsnitt. Men det är åtgärdat nu så nog om det.

Med det sagt ser jag fram emot ett nytt speedwayår, det kommer bli riktigt bra. Snart är det dags att svänga vänster igen. Full fart framåt.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna