- Annons -

Så tycker förarna om att säsongen flyttas

Som bekant så flyttas den svenska säsongen en månad på grund av coronapandemin. Nytt startdatum blir första juni istället för fjärde maj. Frågan är vad förarna tycker om det? Hur påverkas de av beslutet? Är det rätt beslut? Jag frågade några av våra bästa svenska förare i Bauhausligan för att se hur de ser på det hela.

- Annons -

Peter Ljung, Vetlanda
Jag påverkas inte jättemycket men alltid tråkigt att behöva flytta säsongen, maj är ju en speedway månad. Det kommer bli väldigt tätt med matcher senare och tufft att hinna fixa cyklar och transporter men problem är ju till för att lösas. Min uppfattning är att ESS är väl insatta och de beslut som tas är de bästa för speedwayen i helhet så jag har full förståelse och förtroende att detta var rätt beslut att ta. Vi vill ju alla ha publiken av många anledningar både ekonomiskt men också  känslan att ha publik eller inte. Utan publik är det helt värdelöst som aktiv så vi längtar och hoppas på en förändring innan vi drar igång i Juni.

Mathias Thörnblom, Lejonen
Det är ju såklart väldigt tråkigt, man påverkas självklart lite negativt ekonomiskt av det. Man hade ju planerat att köra igång som vanligt i maj så det är klart att man påverkas när det inte blir så. Utöver det så är det inget speciellt, man har haft det lite på känn eftersom läget är som det är.

Jacob Thorssell, Dackarna
För mig innebär flytten av premiären att jag får jobba fler veckor på den takfirma jag har jobbat på under vintern och våren. Jag tycker det är rätt beslut att skjuta fram och jag hoppas vi kan ta emot lite publik på arenorna när säsongen väl startar. Jag försöker åkträna så mycket som möjligt för att vara redo när säsongen startar.

Kim Nilsson, Rospiggarna
Givetvis påverkar det mycket , förberdelserna är ju för att komma igång redan nu med den svenska serien. Det kommer bli ett tightare schema när det väl drar igång vilket även det blir annorlunda såklart. Samtidigt är det nog rätt beslut som tagits om speedwayen ska kunna vara just den publiksporten som det är. Publiken är en del av sporten och förhoppningsvis kan vi åtminstone ha en viss procent med publik när vi väl drar igång.

- Annons -

Pontus Aspgren, Smederna
Jag tycker att klubbarna har gjort ett klokt beslut med tanke på de restriktioner som råder. För mig som förare är det viktigaste att vi får en full säsong med dubbelmöten samt slutspel och det funkar ju med en senarelagd säsongsstart. Förhoppningsvis får vi ta in lite publik i Juni.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Läs fler artiklar på speedwaynyheter.se

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna