- Annons -

Så slutar Bauhausligan 2022: “De har starkaste laget”

Med en och en halv månad kvar till säsongstart kände jag att det var dags att tippa hur Bauhausligan slutar.

- Annons -

Speedwaysäsongen närmar sig med stormsteg. Det ska bli fantastiskt att återigen få se lagen göra upp på banan. Nedan har jag tippat hur jag tror säsongen slutar.

1) Lejonen: Lejonen har den starkaste truppen på pappret. Får man ihop laget så kommer man vinna Bauhausligan 2022. Problemet som jag ser med det här laget är att man kanske har en stjärna för mycket. Det kan bli en ohälsosam konkurrensituation.

2) Västervik: Trots att man tappar Artem Laguta och Viktor Kulakov så är man på pappret det näst starkaste laget. Vi vet inte vilka som ersätter ryssarna men klart är iallafall att det sannolikt blir en försämring jämfört med tidigare. Man har förstärkt svensksidan i form av Peter Ljung.

3) Smederna: Smederna har ett intressant lag, något guld tror jag dock inte att det blir. När det gäller Smederna har man dock en förmåga att alltid lyckas lite bättre än vad laguppställningen säger. Lagledartrion lyckas alltid få ut max av laget. Jag anser att de har tunga tapp i form av Lebedevs och Grigorij Laguta.

- Annons -

4) Rospiggarna: Ett intressant lag som jag tror kan överraska. Ett jämnt lag som tål skador bra, svensksidan håller hög klass. Det kommer krävas att alla gör sitt jobb varje match, då blir man farliga. 2021 var man hemmastarka, det i kombination med jämnheten blir nyckeln till framgång.

5) Dackarna: Dackarnas lag idag håller jag inte som någon favorit till guldet. Tappen av Doyle och Woffinden blir för stora. Man förstärker dock svensksidan rejält i form av Ludvig Lindgren och Alexander Woentin. Det som talar för Dackarna är att Mikael Teurnberg kan förstärka laget längs vägen likt han gjorde 2021 när man tog in Woffinden. Men då kommer det krävas en toppförare.

6) Indianerna: Indianerna är svårbedömda, 2021 hade man extremt mycket skador vilket gjorde att man missade slutspel. Hur mycket bättre laget blir i år är därför svårt att säga. Jag tror att man går till slutspel men inte så mycket mer. Värvningen av Bellego gillar jag, i övrigt anser jag inte att det finns så mycket som för laget märkbart framåt.

7) Vetlanda: Man kommer att vinna en del matcher, framförallt hemma. Jag tror dock att laget har för många förare som faller ur i de viktiga matcherna. Hur det blir med Loktaev är också avgörande för hur det ska gå. Svensksidan är aningen tunn i Vetlanda. Hur mycket kör en kille som Przedpelski? Det kommer också spela in.

8) Piraterna: Motalalaget tar kliv framåt, man har ett bättre lag i år jämfört med förra året. Det fattas dock lite för att avancera mer i tabellen. För Piraterna handlar det enligt mig mycket om att vinna hemma och bygga ett stort publikintresse.

9) Masarna: Masarna har tappat flera viktiga förare, såpass viktiga att jag tror att man slutar sist 2022. Här får vi se vad som händer med Antonio Lindbäck, kör han för klubben kan man eventuellt undvika jumboplatsen.

Denna tippning är baserat på det vi vet idag, sannolikt kommer trupperna förändras en hel del längs resans gång.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna