- Annons -

Så ser en Matchdag ut för Bauhausligaförarna

I dagens artikel kommer det handla om hur en typisk matchdag ser ut för några av förarna i den svenska högstaligan. Vad gör de innan matchen? Vad äter de innan match? Vad har de för rutiner under dagen? Det är några av frågorna som ställdes till förarna som har svarat på frågorna.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Pontus Aspgren, Eskilstuna Smederna
– Det blir många mil i bussen. På matchdagar gillar jag att äta någonting lätt som till exempel Pastasallad. Jag vill vara på plats på arenan ungefär två timmar innan match för att förbereda cyklarna och kolla underlaget på banan. En riktigt bra uppvärmning innan matchen är också viktigt för mig.

Jonas Jeppesen, Kumla Indianerna
– Det är ingen större skillnad mot någon annan dag. Jag ser till att jag har ätit bra innan jag ger mig av till banan.

Oliver Berntzon, Lejonen
Jag brukar alltid jogga 4-5 km på förmiddagen för att få igång kroppen och systemet. Jag äter en rejäl lunch och sedan bara ett mellanmål innan matchen. EN timme innan matchen tar jag en nocco såklart haha.

- Annons -

Victor Palovaara, Vetlanda 
– Det är lite olika beroende på vart jag är eller har kört dagen innan och så. Jag brukar äta frukost som vanligt och ta det lite lugnt. Sedan lastar jag bussen och ser till att allting är i sin ordning. Efter det brukar jag röra på mig på något sätt för att komma igång. Sedan åker jag mot matchen, eftersom jag oftast har många timmar i bussen så brukar vi åka efter lunch. Jag äter oftast mat i bussen påväg till matcherna. På matchdag gillart jag att äta husmanskost. Jag försöker att vila så mycket som möjligt i bussen. När jag är framme på arenan gillar jag att slappna av och inte göra så stor grej av det tills det är dags att byta om.

Mathias Thörnblom, Lejonen
– Det blir mest att man kikar på banan och funderar och snackar om vad man ska ha för inställningar på hojen. Jag brukar röra på mig inför matchen för att få igång kroppen efter många timmar i bussen. Jag gillar att äta pastasallad på matchdagar.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna