- Annons -

Så påverkas svenska ligan av situationen i Ukraina

Kriget i Ukraina påverkar hela Europa. Även om sport är sekundärt i sammanhanget så är det intressant att fundera på vad som händer med sporten i detta skede.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Under lördagseftermiddagen kom beskedet att ryska förare stoppas från GP-serien och de polska ligorna. I nuläget har inget besked kommit gällande hur det blir med de ryska förarna i Sverige. Mest troligt är dock att ryssarna stoppas även här. I en intervju till speedwayfans.se tidigare i veckan. gav ESS ordförande MIkael Holmstrand sin syn på det hela.

– Vi följer givetvis övriga idrottsrörelsens aktiviteter och kommer ställa oss bakom eventuella sanktioner till 100%. I ett extremt läge som detta får det aldrig råda några tvivel kring hur den moraliska kompassen pekar och det ansvar som följer med den.

Det är i nuläget två klubbar som påverkas av situationen i Ukraina. Om vi utgår från att det blir ett förbud mot ryska förare är det tre förare som försvinner från ligan.

- Annons -

Västervik: Har kontrakt med Artem Laguta och Viktor Kulakov. I laget ingår även Gleb Chugunov, han kommer dock inte stoppas utan har möjlighet att köra på polsk licens då han gjort det tidigare.

Vetlanda: Sergei Logachew är ryss och kommer inte få köra vid händelse av sanktioner. Man har även kontrakt med ukrainaren Aleksandr Loktaev som för närvarande sitter fast i Ukraina.

Dackarna: Har kontrakt med Ukrainaren Wiktor Trofimov. Wiktor bor i Polen och bör därför inte ha några bekymmer att ta sig till Sverige för att köra.

Smederna: Valde att inte skriva kontrakt med Grigorij Laguta då de inte visste hur det blir med sanktioner i Sverige.

- Annons -

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna