- Annons -

Så mycket publik lockade klubbarna på nationaldagen – Visar att sporten inte är helt död

Nationaldagen bjöd på sol och speedway. Det var roligt att se att den även bjöd på folkfester.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Som jag skrev om innan matcherna under tisdagen så hoppades jag att vi skulle få se välfyllda läktare och bra marknadsföring för sporten. Fick vi se fyllda läktare? Jajamensan. Fick vi se bra marknadsföring för sporten ? Både ja och nej.

I Hallstavik var det kanske inte århundradets bästa speedway och jag har förstått att banan strulade lite i början. Kul att se var iallafall att 2382 personer letat sig till arenan. Det är flera steg framåt jämfört med tidigare publiksiffror i år.

I Västervik hade man gjort ett jättejobb med att få dit publik. Fri entré bidrog naturligtvis men att få dit 4688 personer är starkt oavsett. Publiken på plats fick se Västervik köra över Piraterna, men jag kan tänka mig att de trots utebliven spänning trivdes rätt bra i solskenet. Ska det bli en ojämn match är det naturligtvis bäst att det är i hemmalagets favör.

I Målilla kördes den mest spännande matchen. Publiken som kom dit fick se en match som var så jämn det bara går. I sista heatet tog hemmalaget dessutom en femetta som gav dem segern med 46–44. 3007 personer hade tagit sig till arenan, det är den bästa noteringen sedan innan pandemin.

- Annons -

Det här mina damer och herrar visar att sporten trots allt inte är död. Med rätt förutsättningar finns det fortfarande intresse att gå och se på lite rundbaneracing. Vi har mycket jobb att göra, men låt oss glädjas för en stund över att publiken slöt upp på nationaldagen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna