- Annons -

Så många svenska förare kör premiären i Bauhausligan

Under tisdagskvällen är det dags att dra igång den svenska Bauhausligan. Då är det intressant att ta en titt på hur många av förarna som kommer från Sverige.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Frågan om speedwayens återväxt är alltid ett hett ämne inom speedwaysporten. Nedan följer en kort redovisning över hur många svenskar som står på startlinjen.

Totalt sett är det 16 förare med svensk licens med i premiäromgången. Det motsvarar 38% av det totala antalet förare som är uttagna till premiären.

2022 var det precis som i år 16 förare med svensk licens som körde den första matchen i ligan.

- Annons -

De lag som i år kör med flest svenskar i premiäromgången är Lejonen (4) och Rospiggarna (4). Resterande lag kör med två svenskar vardera.

Dackarna som står över första omgången har sagt att de har som mål att köra med tre svenskar.

Här är alla svensklicenserade förare som kör premiären: Victor Palovaara, Timo Lahti, Antonio Lindäck, Kim Nilsson, Philip Hellström Bängs, Joel Andersson, Jonatan Grahn, Gustav Grahn, Ludvig Selvin, Mathias Thörnblom, Oliver Berntzon, Peter Ljung, Daniel Henderson, Casper Henriksson, Jacob Thorssell, Anton Karlsson.

Se laguppställningarna i sin helhet nedan.

Äntligen dags för Bauhausligan – Så ställer lagen upp i premiären
- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna