- Annons -

Så hade Bauhausligan slutat om den avgjordes idag: De har värvat bra

Det är långt kvar tills säsongen ska avgöras, men det har trots allt blivit dags att slänga ur sig ett första tips om hur Bauhausligan slutar 2023.

- Annons -

Om en dryg månad stängs transferfönstret inför säsongen, lagen har med andra ord möjligheter att förstärka sina lag. Det till trots tänkte jag denna måndagseftermiddag roa mig åt att göra ett litet tips på hur Bauhausligan hade slutat om den avgjordes idag.

1) Västervik
2) Lejonen
3) Smederna
4) Indianerna
5) Dackarna
6) Piraterna
7) Rospiggarna
8) Masarna

Västervik har värvat oerhört starkt och kommer sannolikt vara betydligt starkare jämfört med den gångna säsongen.

Lejonens aktier stärktes enligt mig kraftigt när de fick in Peter Ljung i truppen. De är helt klart en utmanare även i år.

- Annons -

Smederna tappar viktiga förare i Zengota och Bewley. Jerker och övriga ledare i klubben lyckas alltid bra, oavsett. Jag är säker på att Smederna kommer vara med i toppen ändå, trots ett något svagare lag.

Jerker Eriksson lär få ihop laget bra även i år, trots att Zengota lämnar laget.

Indianerna tar flera steg framåt är min spontana känsla. Kan bröderna Grahn ta ytterligare ett kliv blir Kumlalaget att räkna med.

Peter Johansson har gjort ett bra jobb med att bygga ett slagkraftigt lag inför säsongen.

Dackarna har ett intressant lag som för mig är aningen svårt att få grepp om. Jag tror att man har chans att utmana om guldet, det beror mycket på vilken nivå svenskarna håller.

Piraterna tar många kliv framåt och kan definitivt bli en obehaglig överraskning i slutspelet.Tillslutspel går man är känslan. Den stora vinsten är att man har fått in Mathias Thörnblom i laget, man har länge saknat en bra förstasvensk.

Piraterna blir ett lag att räkna med den kommande säsongen.

Rospiggarna saknar en riktigt stjärna och ledare i laget. Det gör det svårt att nå slutspel det är dock att de kör med många svenskar.

Vad Masarna får ihop för lag har vi ingen aning om, vi får vänta och se innan vi kan göra ett rättvis analys av deras lag.

Det är långt kvar till säsongen, lagen kan dessutom ändras mycket under säsongen. Därmed ska det här tipset tolkas med viss försiktighet.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna