- Annons -

Så blir nya Lag–VM formatet: Regeln tas bort

Under onsdagsförmiddagen meddelade Fimspeedway.com hur Lag–VM konceptet kommer att se ut 2023. Det blir några ändringar.

- Annons -

Lag–VM är efter sex års frånvaro tillbaka i kalender. Tävlingarna avgörs i Wroclaw den 25–29 juli.

Med i tävlingen är Australien, Storbritannien, Sverige, Danmark, Tjeckien, Finland, Tyskland, Frankrike och Polen.

Polen är i egenskap av värdland redan kvalificerade till finalen. Från båda semifinalerna går vinnaren vidare direkt till final, tvåorna och treorna går vidare till Race off. Där tar segraren en plats i finalen.

Varje lag ska ha fem förare med i laget, fyra har schemalagda heat. Den femte får ersätta de fyra ordinarie förarna. Nytt jämfört med Speedway Of Nations är att förare nummer 5 inte behöver vara en junior. Reserven får köra fem heat, utöver det får de även toppas in en gång vid underläge med sex poäng.

- Annons -

Den klassiska jokerregeln tas bort till i år, det kommer dock fortfarande vara möjligt att genomföra taktiska förändringar när man ligger under med sex poäng eller mer. Man får däremot inte dubbla poäng för det.

I de sista fyra heaten får förbundskaptenerna nominera i vilken ordning man vill att sina förare ska köra.

– Förbundskaptenerna kommer att göra betydligt mer än att bara fylla i sina program under tävlingarna. Med en nummer fem som går att använda när man vill blir det väldigt taktiskt, säger Phil Morris till Fimspeedway.com.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna