- Annons -

Ryska framtidsmannen Västerviks första nyförvärv

För några veckor sedan stod det klart att Gleb Chugunov lämnar Eskilstuna Smederna. Idag står det klart att ryssens nya klubbadress blir Västervik.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Gleb Chugunov kom till Smederna efter att ha fått lämna Rospiggarna i mitten av 2019. Det blev snabbt succé, ryssen blev snabbt omtyckt av fansen i Eskilstuna. Nästa år är det Västervik som gäller för Gleb. Det meddelar klubben idag i ett pressmeddelande.

2021 blev det 17 matcher i Sverige för Gleb med ett snitt på 1.655 poäng per heat.

Sportchef Morgan Andersson kommenterar värvningen i ett pressmeddelande.

”Från det att diskussionen med Gleb startade tills vi var överens gick det väldigt fort då intresset var ömsesidigt. Att få in Gleb i truppen passar oss mycket bra, han har erfarenhet  av de svenska banorna och har skaffat sig mycket rutin trots att han bara är 22 år. Att få in  den unga ryssen i truppen går helt i riktning med klubbens strategi då vi försöker vara så  långsiktiga vi kan och hoppas med det att vi kommer ha många framgångsrika säsonger  tillsammans. ”säger Västerviks sportchef Morgan Andersson.

- Annons -

Gleb själv kommenterar även han hur han ser på flytten och framtiden i ett pressmeddelande

”Jag är ingen förare som egentligen tycker om att byta klubb för ofta men situationen  tvingade mig att titta efter alternativ. När jag pratade med Västervik så gillade jag deras  strategi och målsättning för 2022 och jag har hört mycket gott om klubben genom andra  förare. Jag känner flera i laget och jag ska göra allt jag kan för att vi ska få ett framgångsrikt  år tillsammans. ”säger Gleb Chugunov.

”Jag är ingen förare som egentligen tycker om att byta klubb för ofta men situationen  tvingade mig att titta efter alternativ. När jag pratade med Västervik så gillade jag deras  strategi och målsättning för 2022 och jag har hört mycket gott om klubben genom andra  förare. Jag känner flera i laget och jag ska göra allt jag kan för att vi ska få ett framgångsrikt  år tillsammans. ”säger Gleb Chugunov.

Utöver svenska ligan kommer Gleb även att köra för Wroclaw i den polska högstaligan.

Västervik 2022 
Artem Laguta 2.479 
Bartosz Smektała 1.954 
Viktor Kulakov 1.875 
Gleb Chugunov 1.655 
Jaimon Lidsey 1.489 
Mads Hansen 1.455 
Anton Karlsson 0.500 
Noel Wahlqvist 0.500

Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna