- Annons -

Rohan Tungate: ” Jag hade mitt hjärta i Gislaved”

Rohan Tungate fick lämna Lejonen efter årets säsong. En klubb som betyder mycket för honom, hur känner han kring det?, kommer han köra i Sverige 2022 och hur började hans intresse för speedway? Det är några frågor vi kommer få svar på i dagens intervju.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rohan Tungate kom in i speedwayen ganska sent i livet, han var 20 år första gången han satt på en speedwaymotorcykel.

– Det fanns en bana där jag bodde och jag bestämde mig för att testa. Jag var 20 år när jag testade så det var ganska sent. Jag hade kört motocross länge, jag gillade att köra så jag bestämde mig för att satsa. När jag var 21 år gjorde jag min första säsong i England, säger Rohan Tungate.

Den kanske svåraste frågan jag ställer till förarna är hur de skulle beskriva sig själva som förare. Rohan är inget undantag, denna frågan kräver en stund att fundera på även för honom.

- Annons -

– Jag försöker vara så bra jag kan hela tiden, jag jobbar hårt för att ta mig framåt. Det är svårt att säga men hårt arbetande skulle jag säga.

Starterna är en av dina styrkor med va? Jag minns första tävlingen i Sverige, en träningsmatch i Motala mellan Piraterna och Lejonen, du flög fram från grind. Då tänkte jag att du var en av de snabbaste från tejpen som jag sett.

– Stort tack först och främst. Jag försöker bli ännu bättre på det, det hjälper mycket.

Rohan har kört för Lejonen i fyra och ett halv år. Att han nu lämnar laget tycket han är tråkigt.

- Annons -

– Det är väldigt tråkigt och jag är riktigt besviken om jag ska vara ärlig. Jag upplever att det inte var mitt beslut riktigt. Erbjudandet fanns där och vi förde samtal, tyvärr kom vi inte överens om en fortsättning. Jag är inte glad över den här situationen som uppstod.

Även om han nu lämnar Lejonen så ser han tillbaka på tiden med glädje.

– Jag älskade att köra för Lejonen, jag hade mitt hjärta i Gislaved. Det är min första klubb i Sverige och det är väldigt synd att det tog slut nu.

Hur ser det ut nu, kör du i Sverige 2022?

– Det ser svårt ut i nuläget, det är inget lag som har någon plats verkar det som. Jag hade hoppats att kunna vara kvar i Lejonen, men vi får väl se vad som händer nu. Det är inte omöjligt.

Den gångna säsongen är Rohan verkligen till freds med.

– I Sverige har jag verkligen gjort mitt jobb tycker jag. Det kan alltid bli bättre men jag är nöjd med säsongen.

Rohan har två minnen från karriären så här långt som sticker ut lite extra.

– När jag vann Australiensiska mästerskapet och mina två GP-heat som jag har kört. Jag vann båda, det känns bra att vara obesegrad, avslutar Rohan Tungate och skrattar.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna