- Annons -

Robert Lambert: ”Jag känner att jag kan vinna en medalj i år”

Robert Lambert slutade förra GP-säsongen på en femteplats, han hade dock samma poäng som Fredrik Lindgren som slutade fyra. I år höjer han målsättningen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Till säsongen 2022 tilldelades Robert Lambert ett Wildcard, han tackade för förtroendet och såg till att kvalificera sig av egen kraft till säsongen 2023.

– Det var skönt att få ett Wildcard till förra säsongen. Jag ville visa att jag kan kvalificera mig på egen hand, vilket jag gjorde. Det var jämnt i toppen, jag hade gärna velat ha en medalj. Men det kommer en ny säsong, säger Robert Lambert.

Robert Lambert var nära en medalj 2022.

Efter att ha varit tre poäng från en medalj 2022 är målet i år att stå på pallen.

- Annons -

– Jag känner att jag kan vinna en medalj i år. De senaste åren har jag blivit bättre och bättre. Förhoppningsvis är jag där snart.

Du är en av världens bästa förare när allt stämmer för dig, men jag anser att du är ganska ojämn. Vad behöver du göra för att bli jämnare?

– Det handlar inte bara om att hitta jämnheten när det gäller speedway. Det handlar om allt man gör, hur man äter, hur man tränar och vilken struktur man har under tävlingarna. Det är väldigt viktigt för mig och min utveckling.

I Sverige är det fortsatt Eskilstuna Smederna som gäller, Robert hoppas att laget kan vinna i år igen.

- Annons -

– Vi har gjort en del förändringar, men vi har fortfarande ett bra lag. Det skulle vara häftigt att vinna två år i rad, avslutar Robert Lambert

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna